Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Το σκόρδο ως βότανο

today3 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

skordo

Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης. Εμποδίζει τις θρομβώσεις μέσα στα αγγεία. Εμποδίζει την εξέλιξη της αθηρωματικής πλάκας. Μειώνει τους δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου σε καπνιστές και παχύσαρκους.

Εκριζώνει το ελικοβακτηριδίο του πυλωρού. Σκοτώνει μικρόβια, ιούς, μύκητες και εντερικά παράσιτα. Ασκεί επίσης επωφελή δράση κατά ενός φάσματος νόσων, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η νόσος του Alzheimer, η γρίππη, η ακμή, τα κονδυλώματα, ο έρπης, η οστεοαρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, οι ανοσολογικές και καρδιοκυκλοφορικές διαταραχές και βελτιώνει την ερωτική διάθεση.

Μια πανάρχαια αντιρευματική συνταγή είναι η τοπική εφαρμογή καταπλάσματος από 10 σκελίδες σκόρδου καλά χτυπημένου σε 1 lt ξύδι για τουλάχιστον 10 μέρες.

Επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σκόρδου και της συχνότητας θανάτου από πολλούς καρκίνους όπως του προστάτη, του πνεύμονος, του ενδομητρίου, του δέρματος, της γαστρεντερικής οδού, του ήπατος, του μαστού και των αιματολογικών κακοηθειών.

Βοηθά στην απεξάρτηση από αλκοόλ, κάπνισμα, ναρκωτικά.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να δείχνουν προσοχή κατά την κατανάλωση σκόρδου, καθώς εμφανίζει αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Δοσολογία: Οι δόσεις που συστήνονται γενικά στη βιβλιογραφία για τους ενήλικες είναι 4 γραμμάρια (ως 3 σκελίδες) ωμού σκόρδου ανά ημέρα ή μια ταμπλέτα σκόνης σκόρδου 300mg, 2 έως 3 φορές ανά ημέρα.

Ασυνήθιστες χρήσεις του σκόρδο: εντομοαπωθητικό, φυτοφάρμακο, και ο χυμός του χρησιμεύει ως κόλλα.

Τέλος επειδή είναι αυτοφυές και διατηρείται εύκολα, είναι χρήσιμο στην επιβίωση.

sintagi5

allium (2) ALLIUM ampeloprasum   (Wild Leek) ALLIUM ampeloprasum (1) ALLIUM ampeloprasum (3) ALLIUM ampeloprasum (4) ALLIUM chamaespathum (1) allium_neapolitanum_02 allium allium roseum Allium roseum (5) Allium phthioticum allium neapolitanum allium neapolitanum (1) ALLIUM chamaespathum ALLIUM chamaespathum (2)

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%