Φαία Στάινερ

10 + 2 λόγοι για μεγαλώσει ένα παιδί με κατοικίδιο!

today25 Μαρτίου, 2015

Background
share close

Επειδή οι απόψεις σχετικά με το αν είναι καλό για ένα παιδί να μεγαλώσει με κατοικίδιο διίστανται, σας παραθέτω 10 + 2 λόγους για να μην έχετε καμία αμφιβολία και επιφύλαξη ότι ένα σκυλάκι θα μπορούσε να είναι η καλύτερη παρέα για τα παιδιά σας ήδη από πολύ μικρή ηλικία.

1. Τα μωρά που ζουν με σκυλιά αρρωσταίνουν λιγότερο
baby-pup
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Κουόπιο στη Φινλανδία, τα μωρά που ζούσαν μαζί με τα σκυλιά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους ήταν κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να μην εμφανίσουν αναπνευστική ασθένεια . Πολλοί θεωρούν ότι η έκθεση των σκύλων στα μικρόβια θωρακίζει το ανοσοποιητικό τους και κατά συνέπεια και των μωρών.

2. Τα κατοικίδια δίνουν αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης
kid-pup
Τα παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν, νιώθουν συχνά αμήχανα διαβάζοντας δυνατά γύρω από άλλους ανθρώπους, δεν έχουν όμως την ίδια ανησυχία όταν γύρω τους υπάρχει ένα ζώο  Η ανάγνωση, λοιπόν, σε ένα σκυλί είναι ο τέλειος τρόπος για τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

3. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλιά έχουν λιγότερες πιθανότητες με εμφανίσουν αλλεργίες και άσθμα
Boy Kissing Dog
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical & Experimental Allergy, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν γύρω από τα σκυλιά είναι 50% λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν αλλεργίες και άσθμα από εκείνους που μεγαλώνουν χωρίς σκύλο.

4. Οι ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν πιο υγιή καρδιά
boys with dog
Η ιδιοκτησία σκύλου έχει συνδεθεί με αυξημένη καρδιαγγειακή υγεία. Η παρουσία ενός σκυλιού μπορεί να μειώσει το άγχος σου, την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, οδηγώντας σε μια πιο υγιή καρδιά και μακρύτερη ζωή.

5. Τα παιδιά με τα σκυλιά ασκούνται περισσότερο
Black-And-Kletz-Allergy-Children-Running-With-Dog-Cropped-1200x400
Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως η ιδιοκτησία ενός σκύλου σε κάνει να περνάς περισσότερο χρόνο έξω και κατά συνέπεια να ασκείσαι!! Πόσο μάλλον όταν έχεις και τα παιδιά σου παρέα σου.

6. Τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες σε παιδιά με αυτισμό
o
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, οι ορμόνες του στρες ενός παιδιού με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού μπορεί να μειωθεί δραματικά, όταν τα παιδιά αυτά ζουν με έναν εκπαιδευμένο σκύλο. Έχει αναφερθεί επίσης και σημαντική πτώση σε προβλήματα συμπεριφοράς.

7. Παιδιά που είναι αλλεργικά στα σκυλιά και ζουν μαζί τους είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν έκζεμα
CIMG2770
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cincinnati (UC) College of Medicine, μελέτη έδειξε πως τα παιδιά που ζουν με ένα σκύλο, όταν είναι σε νεαρή ηλικία, και επίσης έχουν αλλεργία στα σκυλιά, είναι τέσσερις φορές λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κάποιο έκζεμα.

8. Οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην κοινωνικοποίησή τους
Golden-and-boy-in-sprinkler
Μεγαλώνοντας με ένα σκύλο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους, καθώς και βελτιώνεται η αυτοεκτίμηση τους.

9. Παιδιά που νοιάζονται για τα κατοικίδια ζώα μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα
cute-big-dogs-and-babies-29
Η καθημερινή δέσμευση της φροντίδας για ένα ζώο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξει στα παιδιά τη σημασία της αξιοπιστίας και της ευθύνης. Για να είναι ιδιοκτήτες ενός σκυλιού είναι μια ευθύνη που απαιτεί πολλή υπομονή και δουλειά.

10. Τα παιδιά γίνονται ακόμα πιο «γλυκά»
Boy with retriever outdoor
Αντικειμενικά όταν βλέπεις ένα παιδί να συναναστρέφεται με ένα σκύλο είναι από τις πιο γλυκές και ανεκτίμητες εικόνες!!

11. Τα σκυλιά είναι πολύ καλή προστασία για τους ιδιοκτήτες τους
Healthy_Home_baby_sleeping_dog_iStock_000007032339Small_PK-Photos
Εάν επιλέξετε μεγαλόσωμο σκύλο σίγουρα θα προστατεύει εσάς και το παιδί σας τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω. Εάν πάλι επιλέξετε ένα μικρόσωμο σκυλάκι, μπορεί επίσης να γίνει ένας πολύ καλός φύλακας για το ποιος έρχεται και φεύγει από το σπίτι με το γάβγισμα του.

12. Τα παιδιά σας θα περνούν δημιουργικά και υγιεινά τον ελεύθερο χρόνο τους
1179683
Στις μέρες μας η τηλεόραση, ο υπολογιστής, το κινητό και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν γίνει από τις βασικές και αγαπημένες ασχολίες μικρών και μεγάλων, ιδιαίτερα όμως των παιδιών που δεν μπορούν να βάλουν μέτρο στον εαυτό τους. Αν έχουν ένα σκυλάκι όμως θα περνούν πολύ περισσότερες ώρες φροντίζοντας το και παίζοντας μαζί του, έχοντας έτσι πολύ λιγότερο χρόνο και διάθεση για τηλεόραση κλπ.

4FTU1QKVCMQ601G0

Επιπλέον, θα δώσετε σπίτι και αγάπη σε ένα υπέροχο πλάσμα και θα σας το ανταποδώσει στο δεκαπλάσιο. Το σκυλάκι που θα υιοθετήσετε θα έχει ένα σπίτι και πολλή αγάπη χάρη σε εσάς και, όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι δεν υπάρχουν πιο ευγνώμων πλάσματα από τα σκυλιά. Την αγάπη που θα του δίνετε λοιπόν θα σας την ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο με τον δικό του αξιαγάπητο τρόπο.

16_691 (27)

Ακόμα το σκέφτεστε?

RNQ2EVFOMFKQ1VO1

πηγή: ipop.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%