Μαρία Παπαϊωάννου

Στον απόηχο της επίσκεψης του Eric Burdon, του αρχηγού των Animals, στον NGradio.gr

today30 Οκτωβρίου, 2014

Background
share close

Ένας θρύλος της ροκ μουσικής βρέθηκε το καλοκαίρι στο «σπίτι» μας, στον σταθμό του ngradio, ένα όμορφο βράδυ, συνοδευόμενος από την πανέμορφη Ελληνίδα γυναίκα του… Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε να σταματάει έξω από τον σταθμό το βανάκι που οδηγούσε η γυναίκα του και να βγαίνουν αγκαλιασμένοι! Εντυπωσιακά νεανική η αύρα του! Απλός, άμεσος, αυθεντικός μας αγκάλιασε όλους! Ενδιαφέρθηκε για όλα τα παιδιά του Ng ένα προς ένα, για τον σταθμό, για τo συγκρότημά τους, τους ΕΛQ, καθώς και για όλους εμάς τους παραγωγούς και φίλους που ήμασταν εκεί!

Εμφανώς ερωτευμένος με την Μαριάννα του, έδειχνε να απολαμβάνει την κάθε στιγμή! Ζήτησε να καθίσουμε στην βεράντα αρχικά, την στολισμένη με την ανθισμένη βουκαμβίλια γύρω από τα στρογγυλά μπλε τραπεζάκια καφενείου! Μας έκανε εντύπωση η τρυφερότητα του προς τον νεαρότερο παραγωγό μας, τον Νικόλα Νούλα, τον οποίο κάθε λίγο αγκάλιαζε ρωτώντας τον διάφορα πράγματα! Η γυναίκα του, κλασική ελληνική ομορφιά, ζεστή, πανέξυπνη και γεμάτη ζωντάνια, μας μίλησε με απλότητα για την ζωή τους, για τα χρόνια που έχουν ζήσει μαζί, για τα άμεσα σχέδια τους! Θα πήγαιναν στην συνέχεια στην Σέριφο για ένα μήνα να ξεκουραστούν, να γράψουν, και να χορτάσουν Ελλάδα!

Καθίσαμε μετά όλοι μαζί σε ένα τεράστιο μακρόστενο τραπέζι όπου στην στιγμή γέμισε με ένα σωρό σπιτικά φαγητά κατά το γνωστό πρότυπο της ελληνικής φιλοξενίας! Τσουγκρίσαμε τα ποτήρια με το κόκκινο κρασί σαν καλοί φίλοι, σαν να γνωριζόμασταν από πάντα!

Ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, και εξ αρχής ένιωσε πολύ άνετα μαζί μας! Σαν στο σπίτι του! Αυτό θέλαμε και εμείς! Να τον κάνουμε να νιώσει καλά, να του δείξουμε την αγάπη μας και να ακούσει καλή ελληνική μουσική! Κανείς δεν τον ρώτησε τίποτα «δημοσιογραφικό», ούτε λεπτό δεν του ξυπνήσαμε αμυντικά αντανακλαστικά! Αντιθέτως χαλάρωσε, γέλασε, διασκέδασε, τραγούδησε χτυπώντας παλαμάκια! Εκπαιδευμένος γαρ από την Μαριάννα στο ελληνικό γλέντι! Το υπέροχο team των παιδιών του Ng έκανε για μια ακόμη φορά το θαύμα του!

Ενθουσιάστηκε με την δεξιοτεχνία του Ισίδωρου στο μπουζούκι ο οποίος τα έδωσε όλα εκείνο το βράδυ παίζοντας από τον Ζορμπά του Θεοδωράκη μέχρι Χιώτη!

Εντυπωσιάστηκε επίσης από την υψηλή τεχνολογία του σταθμού μας και την δουλειά των παιδιών την οποία τόσο γενναιόδωρα επαίνεσε στην γνωστή δήλωσή του!

Eric Burdon: ένας άνθρωπος χορτασμένος, πλήρης, χωρίς συμπλέγματα, με συνειδητή επιλογή την απλή, αυθεντική ζωή, ελεύθερος από τον μύθο του, τρυφερός και αυθόρμητος και με εκπληκτικό χιούμορ που προδίδει όχι μόνο την ευφυΐα του αλλά και την αφομοιωμένη εμπειρία του, την επίγνωσή του για τα όσα συμβαίνουν! Είναι γνωστή εξάλλου η πολιτική του ματιά και το ενδιαφέρον του για τον κόσμο!
Και το κυριότερο: ένας μουσικός που είναι ακόμα στην σκηνή! Η φωνή του με την γνωστή βραχνάδα της παραμένει ενδιαφέρουσα και νεανική!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που επέλεξε να περάσει το τελευταίο του βράδυ στην Αθήνα σε έναν νεανικό σταθμό, αγνοώντας τις δεκάδες προσκλήσεις δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και μεγαλοαστικών σαλονιών!

Περάσαμε μαζί μια υπέροχη ελληνική βραδιά! Χαρά μεγάλη για μας που αγαπήσαμε το ροκ από τα γεννοφάσκια μας να το βλέπουμε να αποτυπώνεται στο πρόσωπο ενός από τους πρωταγωνιστές του έτσι σοφά και όμορφα! Σε ευχαριστούμε Eric! Σε ευχαριστούμε Μαριάννα! Ο Θεός να σας έχει σαν τα ψηλά βουνά! Στο επανιδείν!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%