Μαρία Παπαϊωάννου

Σύντομο σχόλιο για τον κ. Φιστουρή και τον κ. Γιαννακάκη

today24 Μαρτίου, 2016

Background
share close

Δημοσθένης Φιστουρής
Ένας πολύ μορφωμένος μουσικός, ένας μειλίχιος, αξιόλογος άνθρωπος! Μας μίλησε μαζί με τον κ. Φώτιο Γιαννακάκη για τον κύκλο διαλέξεων με θέμα την Βυζαντινή Μουσική και την Ψαλτική Τέχνη (από 10 Μαρτίου έως 9 Μαΐου στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινοπολιτών) αλλά και για την αξία της βυζαντινής μουσικής μας παράδοσης!.

Ο Δημοσθένης Φιστουρής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε πρώτος κανονάρχης στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία ως μαθητής του Άρχοντα Πρωτοψάλτη Βασίλειου Νικολαΐδη. Κατά τον ερχομό του στην Ελλάδα μαθήτευσε δίπλα στον πρωτοψάλτη Κωνσταντίνο Μαφίδη Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί, και δίπλα στον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο και πρωτοψάλτη Δημοσθένη Παϊκόπουλο.
Είναι αριστούχος διδάκτωρ της ιστορικής και συστηματικής μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης σπούδασε στην Ιταλία κλασικό τραγούδι με τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Luigi Alva, Arrigo Pola, Paride Venturi, Carlo Bergonzi και Renata Scotto!

Φώτιος Γιαννακάκης
Άρχων Πρωτοψάλτης της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, μας καθήλωσε με την ψαλτική του δεινότητα! Εμφανές το ήθος και η παιδεία του! Τίμησε τον σταθμό μας με την παρουσία του!
Σπάνιας μουσικής ευρύτητας και γνώσης, είναι θησαυρός για τους νεώτερους! Τον ευχαριστούμε από καρδιάς που ήρθε στον σταθμό μας!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%