Διασκέδαση

Κινηματογραφικές πρεμιέρες Πέμπτη 05/03

today5 Μαρτίου, 2015

Background
share close

Δείτε ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες!

FOCUS

Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ) είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μάργκοτ Ρόμπι), και της μαθαίνει τα κόλπα του “παιχνιδιού”. Όλα όμως περιπλέκονται, όταν θα μπει το ρομαντικό στοιχείο στη σχέση τους και θα οδηγήσει στη διακοπή της.

Τρία χρόνια αργότερα, η ελκυστική και πλέον καταξιωμένη femme fatale Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων.

Σκηνοθεσία: Τζον Ρέκουα
Ηθοποιοί: Γουίλ Σμιθ, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μάργοτ Ρόμπι

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ (NIGHTCRAWLER)

Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ είναι ένα δυνατό θρίλερ με φόντο το νυχτερινό υπόκοσμο του Λος Άντζελες.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί ως ο Λου Μπλουμ, ένας φιλόδοξος νέος που αναζητάει απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ. Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling, όπου η κάθε αστυνομική σειρήνα ισοδυναμεί με μια πιθανή αποκλειστικότητα και τα θύματα μετριούνται με δολάρια και δημοσιότητα.

Με τη βοήθεια της Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μια παλαίμαχο των δελτίων ειδήσεων, ο Λου θα γίνει πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, θολώνοντας το όριο μεταξύ παρατηρητή και συμμετέχοντα.

Η ταινία είναι στις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς στην ετήσια και σημαντική λίστα του National Board of Review.

Σκηνοθεσία: Νταν Γκίλροϊ
Ηθοποιοί: Ρενέ Ρούσο, Μπιλ Πάξτον, Ριζ Αχμεντ, Τζέικ Τζίλενχααλ

 

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ (A MOST VIOLENT YEAR)

Η δράση εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη το 1981, μια από τις πιο βίαιες χρονιές στην ιστορία της πόλης. Ο Έιμπελ και η γυναίκα του Άννα προσπαθούν να κρατήσουν την επιχείρησή τους ζωντανή και κερδοφόρα, καθώς γύρω τους μαίνεται το έγκλημα.

Σκηνοθεσία: Τζέι Σι Τσάντορ
Ηθοποιοί: Όσκαρ Άιζακ, Τζέσικα Τσαστέιν, Ντέιβιντ Ντέιβιντ Ογιελόβο

 

Η μαχαιριά (CUT)

Μαρντίν, 1915. Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει όλους του Αρμένιους άντρες μέσα σε μια νύχτα και ο νεαρός σιδηρουργός, Nazaret Manoogian, αποχωρίζεται βίαια την οικογένειά του. Χρόνια αργότερα, αφού ο Nazaret έχει επιβιώσει από τη γενοκτονία, μαθαίνει ότι οι κόρες του είναι κι αυτές ζωντανές. Κάνει σκοπό της ζωής του να τις ξαναβρεί και περιπλανιέται από την έρημο της Μεσοποταμίας ως την Αβάνα και τα απομονωμένα βοσκοτόπια της Βόρειας Ντακότα. Σε αυτή την οδύσσεια , θα συναντήσει απλούς ανθρώπους έτοιμους να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν αλλά και την άλλη πλευρά της απαξίωσης και της βαρβαρότητας.

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν
Ηθοποιοί: Ταχάρ Ραχίμ, Σιμόν  Αμπκαριάν, Μακράμ Κουρί, Χιντί Ζαχρά, Κεβόρκ Μαλικιάν

 

Όχθες (Riverbanks)

Έβρος: Ένα ποτάμι σύνορο Ανατολής και Δύσης. Στη μία του όχθη υπάρχει ένα φονικό ναρκοπέδιο, το οποίο προσπαθεί να καθαρίσει μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών. Ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς. Ένας μοναχικός γητευτής του κακού και μυστηριώδης καλλιτέχνης του επίφοβου. Ένας πραγματικός αλτρουιστής «καμικάζι» που δεν διστάζει στιγμή να υψώσει το ανάστημά του μπροστά στο στόμα του Αδη. Οι νάρκες είναι εκεί μπροστά του. Τις βλέπει, τις νιώθει, σχεδόν τις αγγίζει, όμως ποτέ, μα ποτέ, δεν τις φοβάται. Τα βράδια συμμορίες περνούν παράνομους μετανάστες από το ποτάμι και κάποιες ώρες το ναρκοπέδιο λύνει τη σιωπή του στο σκοτάδι. Μια νέα γυναίκα, η Χρύσα, περνάει τα παιδιά απέναντι…

Σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος
Ηθοποιοί: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρίδου, Levent Uzumcu, Γιάννης Καλατζόπουλος

 

Τιμπουκτού

Ο χρόνος στο Τιμπουκτού άρχισε να κυλά αντίστροφα. Οι δρόμοι έρημοι, οι πόρτες κλειστές. Οι γυναίκες έχουν γίνει σκιές και το σκοτάδι έχει τυλίξει όλα όσα έδιναν κάποτε χρώμα σ’ αυτή την εξωτική πόλη του Μάλι. Τέλος η μουσική, τέλος το παιχνίδι, τέλος η ελευθερία: η αρχή του σκοταδισμού. Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός είναι πλέον η νέα τάξη πραγμάτων που σκορπά τον τρόμο στην περιοχή. Μακριά από το χάος, ο Κιντάν με την γυναίκα του Σατίμα, την κόρη του Τόγια και τον μικρό Ισάν, απολαμβάνουν μια ήρεμη ζωή. Ένα περιστατικό θα ωθήσει τον Κιντάν να αφαιρέσει κατά λάθος μια ανθρώπινη ζωή. Αυτό θα τον φέρει αντιμέτωπο με την καινούρια δικαιοσύνη. Η ιστορία του Κιντάν, όμως, δεν είναι η μοναδική, παράλληλες πράξεις συνθέτουν με έναν ωμό ρεαλισμό την ματωμένη ιστορία μιας ολόκληρης χώρας.

Σκηνοθεσία: Αμπντεραμάν Σισακό
Ηθοποιοί: Ιμπραήμ Αχμέντ, Τούλου Κίκι, Αμπέλ Τζάφρι

 

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι (Elle L’adore)

Η Μιριέλ είναι αισθητικός. Λατρεύει να φλυαρεί ακατάπαυστα και έχει την συνήθεια να επινοεί ιστορίες, που ενοχλούν τους φίλους της. Και εδώ και δύο δεκαετίες, η Μιριέλ είναι η νούμερο-ένα θαυμάστρια του Γάλλου τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά και περνά τον ελεύθερό της χρόνο συνήθως ακούγοντας τα τραγούδια του και πηγαίνοντας στις συναυλίες του. Ώσπου, ένα βράδυ, ανοίγει την πόρτα για να βρει τον Βενσάν –το μεγάλο της είδωλο- να στέκεται στο κατώφλι της για να της ζητήσει μια αναπάντεχη χάρη. Η άφιξή του θα ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της Μιριέλ, η οποία θα κάνει ένα ταξίδι που ούτε εκείνη δεν θα μπορούσε να επινοήσει…

Σκηνοθεσία: Ζαν Αρί
Ηθοποιοί: Σαντρίν Κιμπερλέν, Λοράν Λαφίτ, Πασκάλ Ντεμολόν, Ολίβια Κοτ, Νικολά Μπριντέ, Σεμπαστιάν Ναφό, Μιριέλ Μαγιέ, Μπέντζαμιν Λαβερνέ

 

Μητριαρχία

60 Γυναίκες. 7 Μέρες. Ένας κόσμος. Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση. 60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο σήμερα. Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται. Κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σχέσεις, μητρότητα, εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες. Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο εγχείρημα;

Σκηνοθεσία: Νίκου Κορνήλιου

 

Στο Δρόμο για το Σχολείο (Sur le chemin de l’école)

«Συχνά ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε που πάμε σχολείο». Oι τέσσερις μικροί πρωταγωνιστές του «Στο Δρόμο για το Σχολείο», όμως, φτιάχνουν τη δική τους τύχη και αψηφούν κάθε είδους απίστευτη αντιξοότητα για το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον που τους υπόσχεται η μόρφωση – όσο μακριά κι αν βρίσκεται αυτή. Ο 11χρονος Τζάκσον ξυπνά καθημερινά στις 5:30 για να περπατήσει, μαζί με τη μικρότερη αδερφή του, πάνω από 15 χιλιόμετρα άγριας φύσης στην Κένυα, αποφεύγοντας τις επιθέσεις ελεφάντων. Ο Καρλίτο, καβάλα στο άλογό του και παρέα με τη δική του αδελφή, διασχίζουν πετρώδεις κοιλάδες και λόφους της Παταγονίας. Στο Μαρόκο, η Ζαχίρα και η παρέα της ανεβοκατεβαίνουν βουνά, ενώ ο Σάμουελ βασίζεται στον νεαρότερο αδερφό του για να σπρώξει την αυτοσχέδια αναπηρική του καρέκλα μέσα από κατεστραμμένους δρόμους και βάλτους της Ινδίας.

Σκηνοθεσία: Πασκάλ Πλισόν
Ηθοποιοί: ζάκσον Σεκόνγκ, Σαλόμ Σεκόνγκ, Σαμιουέλ Τζ. Έσθερ, Γκάμπριελ Τζ. Έσθερ

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%