Διασκέδαση

LAFCA 2016: Βραβείο Σεναρίου στον «Αστακό» των Λάνθιμου-Φιλίππου στο Λος Άντζελες

today6 Δεκεμβρίου, 2016

Background
share close

Ο “Αστακός” (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιμου συνεχίζει την νικηφόρα πορεία του συλλέγοντας διακρίσεις και τρόπαια. Μία εβδομάδα περίπου μετά την ανάδειξη της σε κορυφαία ταινία του 2016 για το περιοδικό Esquire
η Ένωση Κριτικών του Λος Άντζελες απένειμε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στην ταινία που συνυπογράφουν οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου.

Το “Μοοnlight” είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με τέσσερα βραβεία (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας στον Barry Jenkins, B’ Ανδρικού Ρόλου στον Mahershala Ali και Καλύτερης Φωτογραφίας στον James Laxton), ωστόσο η διάκριση του “Αστακού” στην ετήσια συνεδρίαση της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Πόλης των Αγγέλων είναι σημαντική και εξαίρει τη δουλειά τόσο του Γιώργου Λάνθιμου όσο και του Ευθύμη Φιλίππου που έχει αναδειχθεί σε έναν σεναριογράφο που αφηγείται το πνεύμα των καιρών μας.

Ο “Αστακός” αποτελεί την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ στο δημιουργικό team της διεθνούς συμπαραγωγής συμμετέχουν δύο ακόμα έλληνες δημιουργοί, ο διευθυντής φωτογραφίας Θύμιος Μπακατάκης και ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης.

 

Πηγή: cnn.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%