Διασκέδαση

«Τιμώντας τους δασκάλους» @ Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης

today15 Μαρτίου, 2016

Background
share close

Το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», σεβόμενο την παράδοση και τους καλλιτέχνες που διασώζουν τη μουσική μας κληρονομιά, τιμά τους δασκάλους της μικρασιάτικης μουσικής, Νίκο και την Γιασεμή Σαραγούδα, φιλοξενώντας τους με μεγάλη χαρά στη μουσική του σκηνή την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 15.00΄ το μεσημέρι. Μαζί τους, ο σπουδαίος σολίστας στο ούτι Χρίστος Τσιαμούλης, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι και ο Ανδρέας Παππάς στα κρουστά.

Ο Νίκος Σαραγούδας πρωτοέπιασε στα χέρια του ούτι σε ηλικία 40 ετών. Το λάτρεψε και ξεκίνησε ένα δρόμο μοναχικό, κόντρα στις προσταγές της μόδας της εποχής. Έμαθε μόνος του, με τη βοήθεια της συζύγου του, Γιασεμής, μαζί με την οποία σιγά-σιγά έφτιαξαν ένα ρεπερτόριο κυρίως με μικρασιάτικα τραγούδια, ακόμη τότε όχι τόσο ευρέως διαδεδομένα. Από τότε, ό, τι έκανε το έκανε για να προωθήσει και να αναδείξει το ούτι. Και να διαδώσει, πάντα μαζί με τη Γιασεμή, τη μικρασιάτικη μουσική. Πλέον θεωρούνται θρύλοι, αυθεντίες του είδους, που, όμως, υπηρετούν ταπεινά και με απόλυτο σεβασμό.

Είσοδος: Τραπέζι: 5,00 ευρώ/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ/άτομο. Μπαρ: Ελεύθερη είσοδος. Σε συγκεκριμένα τραπέζια, από τα οποία η οπτική επαφή με τη σκηνή δεν είναι άμεση, δεν  υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου, ούτε ελάχιστη κατανάλωση.

Πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://peran.gr/mousiko-imerologio/675-/event_details.  (Για παιδιά κάτω των οκτώ ετών δεν ισχύει η ελάχιστη κατανάλωση και η είσοδος είναι ελεύθερη.)

peran

Δεκελείας 20, Νέα Φιλαδέλφεια
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
email: 
[email protected]
http://www.peran.gr/

XORIGOSEPIKOINONIAS

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%