Μουσική

Ποιος έγραψε το σήμα των Windows και τον ήχο Nokia Tune;

today6 Φεβρουαρίου, 2015

Background
share close

Μπράιαν ΄Ινο (Brian Eno) 

Από μέλος των Ρόξυ Μιούζικ (Roxy Music), πατέρας της ambient και των ηχοτοπίων, παραγωγός των Coldplay, U2 και Talking Heads, ο ΄Ινο είναι υπεύθυνος και για έναν ήχο που όλοι ξέρουμε. Και αυτός δεν είναι άλλος από το διάρκειας 6 έξι δευτερολέπτων σήμα έναρξης των Windows.

 Linda Perry 

Η τραγουδίστρια του γυναικείου γκρουπ 4 Non Blondes που ίσως να θυμάστε από το “What’s Up”, είναι υπεύθυνη για το “Get The Party Started” της Pink, και όπως υποστηρίζει η ίδια το έγραψε σε μια… περίεργη φάση της ζωής της.

 Πρινς (Prince) 

Με το ψευδώνυμο Κρίστοφερ (Christopher) είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τη μεγαλύτερη επιτυχία των Bangles. Η ιστορία τον θέλει ερωτευμένο με την τραγουδίστρια Susan Hoffs και για αυτό έδωσε το τραγούδι στο δικό της συγκρότημα και όχι στις Apollonia 6, το τριμελές γυναικείο συγκρότημα το οποίο είχε δημιουργήσει.

 Φρανσίσκο Ταρέγκα (Francisco Tarega) 

Ίσως το όνομα του Ισπανού κιθαρίστα να μη σας λέει τίποτα, η σύνθεση του όμως “Gran Vals” είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία ΝΟΚΙΑ και αναπτύχθηκε ως ήχος κλήσης “Nokia tune”. Η ιδέα ήταν ενός διαφημιστή, ύστερα από παρότρυνση του δικηγόρου να βρει μια σύνθεση της οποίας ο δημιουργός να έχει πεθάνει εδώ και τουλάχιστον 75 χρόνια, για να μην πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα.

 Dee Snider 

Ο frontman του metal συγκροτήματος Twisted Sister, μπορεί να ήταν αρκετά τρομακτικός στην όψη, αλλά είχε και μια ευαίσθητη πλευρά. Κάτι που το απέδειξε γράφοντας το “The Magic Of Christmas Day” [“Η μαγεία της μέρας των Χριστουγέννων”], που περιλαμβανόταν στο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της Σελίν Ντιόν (Celine Dion).

Πηγή: clickatlife.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%