Τεχνολογία

Facebook: Εγκατάσταση της εφαρμογής Moments ή διαγραφή των συγχρονισμένων φωτογραφιών σας

today13 Ιουνίου, 2016

Background
share close

Το Facebook, στα πλαίσια της προώθησης των υπηρεσιών του, απέστειλε στους χρήστες μία προειδοποιητική επιστολή, μέσω της οποία τους “παροτρύνει” να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Moments.

Το Facebook Moments παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, διεκδικώντας τη δυνατότητα να διατηρεί τις φωτογραφίες των χρηστών στο cloud, ενσωματώνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία και την ημερομηνία των λήψεων – κάτι που από το 2012 γινόταν μέσω της κανονικής εφαρμογής του Facebook, από τον φάκελο της κάμερας απευθείας σε ένα συγχρονισμένο (ιδιωτικό) φάκελο στην πλατφόρμα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Η δυνατότητα της (εξ ορισμού) αυτόματης αποθήκευσης, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα αφαιρεθεί πλήρως από την κανονική εφαρμογή και θα διατεθεί ως αποκλειστικό χαρακτηριστικό της Moments, ενώ όσοι εκ των χρηστών επιθυμούν να διατηρήσουν τα δεδομένα τους αναλλοίωτα θα πρέπει να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους – ειδάλλως αυτά θα διαγραφούν.

Τώρα, αν για οποιονδήποτε λόγο ο κάτοχος της συσκευής δεν επιθυμεί να εγκαταστήσει το Facebook Moments αλλά παράλληλα δεν θέλει να χάσει τις φωτογραφίες του, έχει τη δυνατότητα μέχρι και τις 7 Ιουλίου να τις κατεβάσει τοπικά, σε ένα συμπιεσμένο (zip) αρχείο. Αναφερόμαστε πάντα στις φωτογραφίες που αποθηκεύονται αυτόματα στο φάκελο “Synced from Phone”.

Είναι η δεύτερη φορά που μία ανάλογη τελεσίδικη απόφαση ανακοινώνεται με αυτόν τον “αυταρχικό” τρόπο, αφού πριν από δύο χρόνια το Facebook αφαίρεσε από την κανονική εφαρμογή τη δυνατότητα του “instant messaging”, αναγκάζοντας τους χρήστες να εγκαταστήσουν την εφαρμογή του Facebook Messenger.

 

Πηγή: insomnia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%