Τεχνολογία

05/10/2016 | Category: Τεχνολογία

Google WiFi: Το νέο router της εταιρείας που απλοποιεί τις διαδικασίες και μεγιστοποιεί την απόδοση

Η πρώτη απόπειρα της  Google στον τομέα των routers είχε γίνει πέρυσι με το OnHub, σε μια προσπάθεια να απλοποιήσει σημαντικά τις διαδικασίες εγκατάστασης, χρήσης και ενημέρωσης του λογισμικού τους για τους μη καταρτισμένους χρήστες, προσφέροντας παράλληλα και βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τα κλασικά routers της αγοράς.

Φέτος, η εταιρεία επιστρέφει με το Google WiFi ένα router “σχεδιασμένο να υποστηρίζει τους νέους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε πλέον το WiFi”. Αν αναρωτιέστε τι εννοεί με αυτή τη φράση, σημειώστε τους δύο πυλώνες πίσω από την δημιουργία του Google WiFi: δυνατότητα επέκτασης και ευκολίας χρήσης.

Όσοι μένετε σε μεγάλα σπίτια ή εργάζεστε σε μεγάλα γραφεία ή έχει τύχει να επισκεφθείτε γενικότερα μεγάλους χώρους (π.χ. αίθουσες δεξιώσεων, ξενοδοχεία κλπ.), θα έχετε αντιμετωπίσει πολλές φορές το πρόβλημα με την εμβέλεια του δικτύου WiFi. Η συνηθισμένη λύση είναι η χρήση πολλών διαφορετικών routers και σε αυτό το σημείο η Google υπόσχεται άψογη αλληλοεπικάλυψη των εμβελειών τους έτσι ώστε να λειτουργούν σε ένα μοναδικό δίκτυο. Η λειτουργία ονομάζεται Network Assist και πρακτικά βελτιστοποιεί το δίκτυο του χρήστη με ομαλή μετάβαση από WiFi point σε WiFi point.

Σε ό,τι αφορά την ευκολία χρήσης, ισχύουν όσα γνωρίζουμε από το OnHub. Το Google WiFi αναλύει διαρκώς την ποιότητα και την ισχύ του σήματος έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη δύνατη σύνδεση, υποστηρίζει το πρωτόκολλο Wireless AC1200 2×2 για διατήρηση υψηλών ταχυτήτων με ταυτόχρονη εκμετάλλευση πολλαπλών καναλιών και διαθέτει 2 υποδοχές Gigabit Ethernet για ενσύρματη σύνδεση. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι μπορείς να διαχειρίζεσαι πλήρως το Google WiFi μέσω εφαρμογής για smartphone!

Θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο σε τιμή $129 ή $299 για τρία τεμάχια.

 

google_wifi_1google_wifi

google_wifi_3google_wifi_2

 

 

Πηγή: techgear.gr