Τεχνολογία

Η Samsung παρουσίασε το Samsung Galaxy Note 4 και το Galaxy Note Edge

today3 Σεπτεμβρίου, 2014

Background
share close

Στην καθηλωτική (για άλλη μια φορά) εκδήλωση UNPACKED Episode 2 η Samsung αποκάλυψε τρεις ολοκαίνουριες συσκευές που θα την εκπροσωπήσουν στην IFA Berlin, στις οποίες προστίθεται βέβαια και το smartwatch Gear S. Οι τρεις αυτές συσκευές είναι το Samsung Galaxy Note 4, το Samsung Galaxy Edge και το Samsung Gear VR, μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας.

Το event της εταιρίας για την IFA Berlin ξεκίνησε, όπως κάθε φορά με ένα συγκρότημα, φέτος ήταν οι Band of Wizdom, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποίησαν ένα Galaxy Note ως ένα από τα όργανά του.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο για το Samsung Galaxy Note και της δυνατότητές του με σλόγκαν το «Are You Ready to Note»!

Οι Rachel Riley, Rory O’neil και David Park ανέβηκαν στη σκηνή για να παρουσιάσουν τα νέα προϊόντα της εταιρείας. Οι τρεις τους καλωσόρισαν τον πρόεδρο του τμήματος πωλήσεων της Samsung, DJ Lee, ο οποίος μίλησε για τη στρατηγική της εταιρείας πίσω από τη δημιουργία των συσκευών. Το smartphone δεν είναι πια smartphone, αλλά θα γίνει το πορτοφόλι σας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο DJ Lee.

Το θέμα της εκδήλωσης φάνηκε εξαρχής πως ήταν η «καινοτομία», με τον DJ Lee να δηλώνει πως η Samsung θέλει να πυροδοτήσει μια μια νέα κουλτούρα στο χώρο των κινητών τηλεφώνων.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις συσκευές:

Galaxy Note 4

samsung0
samsung2

Στο Note 4 έχουμε μια οθόνη 5.7 ιντσών Quad HD Super AMOLED, με ανάλυση 2,560 x 1,440. Το phablet θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, άσπρο, χρυσό, και ροζ. Επιπλέον, η Samsung προσέθεσε ένα νέο τρόπο multitasking στη συσκευή με μικρά «παράθυρα» τα οποία ελαχιστοποιούνται και μεγιστοποιούνται.

H Samsung ανανέωσε και το S Pen προκειμένου να λειτουργεί με την ίδια ευαισθησία όπως ένα στιλό. Σκοπός της εταιρείας ήταν ο χρήστης να έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση είτε γράφει με ένα στιλό, είτε με το S Pen στο Galaxy Note 4. Παράλληλα, με το S Pen οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται φωτογραφίες καθώς και να σέρνουν φωτογραφίες όπως ακριβώς γίνεται σε ένα φορητό υπολογιστή. Το drag λοιπόν είναι ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά του Note 4 και του S Pen. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η εφαρμογή SnapNote, όπου ουσιαστικά μιλάμε για ένα Print Screen στην οθόνη της συσκευής.

Όσον αφορά την κάμερα έχουμε 16 Megapixel στην οπίσθια και 3.7 Megapixel στην μπροστινή. Οι ομιλητές δήλωσαν ότι η οπίσθια κάμερα θα προσφέρεται για πιο σταθερές φωτογραφίες, ενώ έβγαλαν και μια selfie με το κοινό.

To Note 4 έχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω USB καλωδίου. Το κινητό θα φτάνει στο 50% της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά, ενώ η αποδοτικότητα της μπαταρίας βελτιώθηκε 7.5% σε σχέση με το Note 3. Η Samsung αναβάθμισε και την ηχογράφηση του Νote και προσέθεσε δυνατότητες αλλαγής της φωνής του ομιλητή στο τηλέφωνο.

Ο κορεατικός κολοσσός συνεργάστηκε και με τη Swarovski για μια ξεχωριστή «πλάτη» του Galaxy Note 4. Η συσκευή θα είναι στα ράφια των καταστημάτων τον Οκτώβριο.

Galaxy Note Edge με κυρτή οθόνη


samsungalaxynote

 

Η Samsung όμως δεν σταμάτησε στο Note 4, καθώς παρουσιάστηκε και το Galaxy Note Edge, με ξεχωριστή τεχνολογία οθόνης. To Νote Εdge, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκε με κυρτή οθόνη σε στην άρκη της συσκευής.

Το Galaxy Note Edge είναι μια έκδοση του Note 4 (περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του). Στα σημεία όπου είναι κυρτή η οθόνη αφής, υπάρχουν τα κουμπιά της κάμερας όπως είδαμε στην εκδήλωση της Samsung.

Οι Κορέατες παρουσίασαν ξανά και το Samsung Gear S, το smartwatch που αποκάλυψε η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες. Με την κυρτή Super AMOLED οθόνη και το εύκαμπτο λουράκι του, το Samsung Gear S εφαρμόζει άνετα στο χέρι αυτού που το φοράει. Μέσω της συνδεσιμότητας 3G, το Samsung Gear S προσφέρει μία νέα, δυναμική εμπειρία και δίνει στους καταναλωτές την ελευθερία να ζουν τη ζωή τους ακόμα και όταν βρίσκονται στο δρόμο.

Το Samsung Gear S διαθέτει κυρτή οθόνη Super AMOLED δύο ιντσών και προσφέρει ένα πιο πλούσιο και όμορφο interface, εύκολο στη χρήση.

Samsung Gear VR

samsung5

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%