Τεχνολογία

Το Facebook προσθέτει λειτουργία Dating στη βασική του εφαρμογή

today2 Μαΐου, 2018

Background
share close

Το Facebook θα προσθέσει μία λειτουργία δημιουργίας γνωριμιών (dating) στην κύρια mobile εφαρμογή, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg στο συνέδριο F8, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, τον Φεβρουάριο του 2004, επέτρεπε στους χρήστες να προβάλουν το προσωπικό τους στάτους, αν βρίσκονται δηλαδή σε σχέση ή όχι, αν είναι παντρεμένοι κλπ. Στόχος είναι πλέον το Facebook να ανταγωνιστεί ευθέως ανάλογες εφαρμογές όπως είναι το Tinder.

Ωστόσο, «το Dating θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί πραγματικές, μακροπρόθεσμες σχέσεις, όχι απλές γνωριμίες» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Mark Zuckerberg. Διευκρίνισε επίσης ότι θα έχει τη μορφή ξεχωριστής λειτουργίας μέσα από την βασική εφαρμογή του Facebook, ενώ η λειτουργία αυτή θα είναι προαιρετική. «Το σχεδιάσαμε με γνώμονα την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια από την αρχή, με τους φίλους να μην μπορούν να δουν σχετικό προφίλ του χρήστη και τις προτάσεις να αφορούν ανθρώπους που δεν είναι φίλοι του χρήστη» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook.

Στο βήμα του F8 διαδέχτηκε τον Zuckerberg ο επικεφαλής του σχετικού project, Chris Cox, ο οποίος αποκάλυψε ότι η νέα λειτουργία θα έχει παρόμοιο σχεδιασμό με τα περισσότερα dating apps, με ολοσέλιδες φωτογραφίες προφίλ, αλλά με τη διαφορά ότι η πρόταση του Facebook να δίνει έμφαση στην «κοινότητα», δηλαδή θα κάνει προτάσεις μέσω των events και των ομάδων στις οποίες συμμετέχει ο εκάστοτε χρήστης. Επιπλέον, η ανταλλαγή μηνυμάτων θα γίνεται ανεξάρτητα από τον Facebook Messenger.

Ο Cox σημείωσε, τέλος, ότι το Facebook θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας λανσαρίσματος, εντός του έτους και μετά την ολοκλήρωση της φάσης δοκιμών της υπηρεσίας.

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%