Διάφορα

Ελένη Θεοχάρους: Συναντήσεις Κορυφής @ ΙΑΝΟΣ

today26 Ιανουαρίου, 2016

Background
share close

Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τηνΕλένη Θεοχάρους, ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας και επικεφαλής του κινήματος “Αλληλεγγύη”. Το θέμα τους θα είναι: “Η Κύπρος ενόψει ενός νέου σχεδίου Ανάν”.

H εκδήλωση θα προβάλλ απευθείας από το παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?v=aLSvGelskV4

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τις «Συναντήσεις Κορυφής»:

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας. Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του. Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό. Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια τη δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.

Λίγα λόγια για την Ελένη Θεοχάρους

Γεννήθηκε στο Μεταλλείο Αμιάντου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με άριστα. Το 2001 εξελέγη βουλευτής  ΔΗΣΥ Λεμεσού και επανεξελέγη το 2006. Το 2006 διεκδίκησε τη Δημαρχία Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ. Το 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Κυπριακής Βουλής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών, καθώς επίσης και μέλος των Επιτροπών Εργασίας, Περιβάλλοντος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου. Συμμετείχε συχνά και στις εργασίες άλλων Επιτροπών.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται στην Επιτροπή για την Ανάπτυξη, στην Επιτροπή Υγείας Περιβάλλοντος και Ασφάλειας  Τροφίμων και στην Επιτροπή Εξωτερικών. Είναι μόνιμο μέλος στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία Τουρκίας ΕΕ και αναπληρωματικό μέλος της Μεικτής Επιτροπής ΕΕ-Αφρικής, Καραϊβικής Ειρηνικού (ΑΚΕ).

Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και τιμήθηκε δύο φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιήσεως.

Το 1993 ίδρυσε την Εθνική Αντιπροσωπεία Κύπρου της Διεθνούς μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και διετέλεσε Πρόεδρός της μέχρι το  2001.

Τον Νοέμβριο 2015 αποχώρησε από το ΔΗΣΥ, λόγω της στάσης του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό και ίδρυσε το κίνημα “Αλληλεγγύη”.

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%