Διάφορα

Οι Sex Pistols στο εξώφυλλο πιστωτικών καρτών

today10 Ιουνίου, 2015

Background
share close

Aν και κάποτε ασκούσαν δριμύτατη κριτική ενάντια στον καταναλωτισμό,  άλλαξαν οι εποχές και οι Σεξ Πίστολς ρίχνουν λάδι στην φωτιά της καπιταλιστικής μηχανής μιας και το όνομα του συγκροτήματος και η πανκ αισθητική τους θα χρησιμοποιηθούν σε  σειρά από πιστωτικές κάρτες.

Η Virgin Money,  η τράπεζα του Sir Richard Branson, λάνσαρε μια σειρά από πιστωτικές κάρτες με τους Σεξ Πίστολς , συμπεριλαμβανομένων δύο που απεικονίζουν το εξώφυλλο του άλμπουμ της μπάντας από το 1977, ‘Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols’  και μάλιστα τη μη λογοκριμένη εκδοχή του.

Μια τρίτη κάρτα έχει πάνω της εικόνες εμπνευσμένες από το σινγκλ τους ‘Anarchy in the UK’.

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι είχε τις πιστωτικές κάρτες στο μυαλό του ο John Lydon  όταν έφτυνε τους στίχους «Το μέλλον σας είναι ένα καταναλωτικό σχέδιο» στο ντεμπούτο τους σινγκλ που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο 1976. Πρόσφατα βέβαια πρωταγωνίστησε σε μια διαφήμιση για βούτυρο.  Οι καιροί πραγματικά αλλάζουν.

Παρόλα αυτά στην Virgin Money είπαν πως ήταν «καιρός για τους καταναλωτές να βάλουν λίγο επανάσταση στις τσέπες τους». Η Michele Greene, η διευθύντρια της τράπεζας για τις κάρτες, είπε:«Λανσάροντας αυτές τις κάρτες, θέλαμε να γιορτάσουμε την κληρονομιά και τη διαφορετικότητα της Virgin. Οι Σεξ Πίστολς προκαλούσαν τις συμβάσεις και τους καθιερωμένους τρόπους σκέψης – όπως εμείς σήμερα με την εκστρατεία μας να ταρακουνήσουμε τον βρετανικό τραπεζικό κατεστημένο».

Το συγκρότημα υπέγραψε στην Virgin Records τον Μάιο 1977 όταν τους έδιωξε και η EMI και η A&M Records. «΄Υστερα από σαράντα χρόνια η δύναμη των Σεξ Πίστολς  να προκαλούν παραμένει ακόμη αμείωτη», είπε ο Μπράνσον.

Αρκετοί θαυμαστές του εν λόγω συγκροτήματος μάλλον θα απογοητευτούν, όμως  άλλοι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να βγάλουν μια τέτοια κάρτα μόνο και μόνο για να προκαλέσουν οργή σε διάφορα καταστήματα και ευγενή ιδρύματα, επιδεικνύοντας μια κάρτα που έχει πάνω της την λέξη ‘bollocks’ δηλαδή αρχ…α.

Πηγή: lifo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%