Διάφορα

Πακόσμιο ρεκόρ κατέρριψε ο Εμμανουήλ Καραλής

today14 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Το παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε ο Έλληνας Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ στην κατηγορία παίδων, το βράδυ του Σαββάτου στο  Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Συγκεκριμένα ο 16χρονος αθλητής ξεπέρασε τα 5,53 μ. με την πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας πίσω του στον Αργεντινό Ζερμάν Καραβίλιο, ο οποίος κατείχε την προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο με 5,51 μ. από την 1η Μαΐου 2004.

Φυσικά ενθουσιώδης ήταν η αντίδραση του κοινού που ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Ο Καραλής στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στις 30 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.

Όπως είπε ο ίδιος, «είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειές μας”, είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: “Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό».

Δείτε τα βίντεο!

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%