Διάφορα

Zorbing: Το νέο ακραίο άθλημα που κόβει την ανάσα

today27 Δεκεμβρίου, 2014

Background
share close

Μια ακόμη πρόταση που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη ήρθε να προστεθεί στη λίστα των ακραίων αθλημάτων.

Ονομάζεται zorbing και πρόκειται για “το άθλημα στο οποίο ο συμμετέχων μπαίνει μέσα σε μια τεράστια πλαστική σφαίρα, την οποία οδηγεί στη συνέχεια με τα πόδια και τα χέρια του σε μια κατηφορική πλαγιά ή σε επίπεδη επιφάνεια”, όπως είναι ο ακριβής ορισμός του σύμφωνα με το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης.

zorbing1

Σκοπός του; Να κατέβει γρήγορα έναν λόφο ή να ξεπεράσει τους αντιπάλους του, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη! Το Zorbing έκανε την εμφάνισή του το 1994 στη Νέα Ζηλανδία, όταν οι Dwane van der Sluis και Andrew Akers παρουσίασαν στο κοινό μια πρωτότυπη εφεύρεση: μια τεράστια πλαστική σφαίρα διασκέδασης που την ονόμαζαν «zorb».

zorbing2

Στο εσωτερικό της μπορούν να μπουν μέχρι τρεις «επιβάτες», οι οποίοι »οδηγούν» τη σφαίρα ανάλογα με την κλίση του εδάφους, κάνοντας καταβάσεις σε απότομες πλαγιές λόφων ή προσπαθώντας να «σπρώξουν» τους αντιπάλους τους σε μια επίπεδη επιφάνεια. Στην πορεία του χρόνου το ακραίο τούτο άθλημα εξελίχθηκε, ενώ δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι αλλά και Zorbing parks όπου οι «αθλητές» μπορούν να εξασκηθούν  και να απολαύσουν τις «κόντρες» ή τις καταβάσεις τους!

zorbing3

 

Επιπλέον το Zorbing εφαρμόζεται στο νερό με την ίδια επιτυχία, αλλά και στο χιόνι, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το εκπληκτικό Ζorbing…

πηγή:perierga.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%