Στέλιος Νικολαΐδης

Ο Αγιος Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Η ολιγοπιστία αποτελεί αιτία πειρασμών και θλίψεων. «Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι!»

today14 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Έχουμε ιερή υποχρέωση να φροντίζουμε το σώμα μας όσο και την ψυχή μας.

Το άγχος ρίχνει τον ψυχισμό και κάνει πιο αδύναμο το σώμα. Έτσι εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και γινόμαστε πιο ευάλωτοι απέναντι στις επιθέσεις ιών και μικροβίων, όπως οι αρμόδιοι αποφαίνονται. Έχουμε ιερή υποχρέωση λοιπόν να φροντίζουμε το σώμα μας όσο και την ψυχή μας, εφόσον αυτό αποτελεί ναό του Αγίου Πνεύματος κατά τον Απόστολο Παύλο.

Σε πνευματικό επίπεδο προτρέπω τους συνανθρώπους μας να μη χάνουν το θάρρος τους, να αισιοδοξούν, να ελπίζουν στον Σωτήρα μας Χριστό, να μην πανικοβάλλονται και να μην αφήνουν τις ζωές τους ούτε να γίνονται έρμαια της πλύσης εγκεφάλου των Μέσων, που οδηγεί στην κατάθλιψη.

Η ολιγοπιστία αποτελεί αιτία πειρασμών και θλίψεων. «Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι» είπε ο Κύριος στον πατέρα του σεληνιαζόμενου νέου.

Η δύναμη της πίστεως λάμπει ακόμη και μέσα στο έρεβος των συμφορών και του πόνου. Με πίστη στον Θεό, υπομονή και πραγματική ταπείνωση θα ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία.

Η προσευχή και η μετάνοια είναι τα πανίσχυρα όπλα του Χριστιανού. Το ευαγγελικό παράγγελμα «Γρηγορείτε και προσεύχεσθε» είναι χρήσιμο όσο ποτέ. Χρειάζεται επαγρύπνηση, προσοχή και ζωή ενάρετη, εναρμονισμένη με τον νόμο του Θεού.

Οι ιερείς μας στα Καλάβρυτα είναι οι ήρωές μας!

Όμως κι εμείς οι ιερείς, οι μοναχοί κι οι δεσποτάδες, γυρίσαμε την πλάτη στον Θεό. Δεν τον πιστεύουμε, γίναμε προδότες της Εκκλησίας μας. Και ιερωμένοι φέρουν ευθύνη.

Αυτό που χρειάζεται είναι η μετάνοια, η εξομολόγηση. Να πέσουμε εις τα γόνατα και να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Θεό. Όσο δεν το πράττουμε να ξέρετε αυτά τα επίγεια θα μας βασανίζουν, διότι ο διάβολος έχει δύναμη σε αυτό τον κόσμο.

Η Παναγία μας καλεί να πούμε «φτάνει πια υπάρχει κι ένα όριο!» Ας μας πάνε και φυλακή πλέον! Αλλά δεν θα ανεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό δεν θα υπομείνουμε πλέον το ψέμα!

Η Παναγία μας να μας φωτίζει όλους κι εμείς να πηγαίνουμε στην Εκκλησία με διάθεση ταπείνωσης και αγάπης και να προσευχόμαστε στην Υπεραγία Θεοτόκο, να μην εγκαταλείψει τον κόσμο όπως εμείς Αυτήν! Ο Αγιος Καλαβρύτων Ιερώνυμος

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%