Στέλιος Νικολαΐδης

Το παρελθόν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί λησμονήστε το λοιπόν. Επίσης, μην ανησυχούμε για το μέλλον, εφόσον είναι αβέβαιο. Να ζούμε στο παρόν!

today21 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Το παρόν δεν είναι απλώς παρόν – είναι πανταχού Παρόν!

Το μέλλον είναι αποτέλεσμα και συνέπεια του παρόντος, όπως και το παρόν είναι συνέπεια του παρελθόντος.

Το δέντρο του παρελθόντος ρίχνει στη γη το σπόρο του παρόντος, που φυτρώνει και γίνεται το δέντρο του μέλλοντος. Μεταξύ του δέντρου του παρελθόντος και του δέντρου του μέλλοντος, το παρόν είναι ο σπόρος, ο οποίος έχει τεράστια σημασία. Τρέφεται και συντηρείται από την ηθικότητα.

Δίχως την ηθική συμπεριφορά, το ανθρώπινο γένος θα οδηγηθεί στην καταστροφή του, δεν θα μπορέσει καν να επιβιώσει.

Το ανθρώπινο γένος είναι ένας εξισορροπημένος συνδυασμός

αλήθειας, ηθικότητας και αυτοθυσίας. Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την ιερότητα της ανθρώπινης φύσης. Η αρχαία ρήση των γραφών μας διδάσκει ότι «μεταξύ όλων των έμβιων όντων, η γέννηση του ανθρώπου είναι το σπανιότερο και πολυτιμότερο δώρο».

Η αιτία της κατάστασης χάους που επικρατεί στον σημερινό κόσμο είναι ακριβώς το ότι ο σημερινός άνθρωπος έχει χάσει την ανθρωπιά τού και την συμπόνια του!

Αυτούς τους καιρούς πρέπει «να λέμε την αλήθεια, να μιλάμε γλυκά, να μην λέμε δυσάρεστες αλήθειες». Αυτός ο τρόπος ζωής είναι η αληθινή αυτοθυσία. Ποιος όμως μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι ακολουθεί πιστά αυτή την οδό; Μόνο όποιος αγαπά και συμπονά!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%