Στέλιος Νικολαΐδης

Είναι απαραίτητο να εμποτιστούμε με θεϊκές ιδιότητες!

today21 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Πρέπει μεγαλώνοντας να γινόμαστε έξυπνοι, λογικοί και συμπονετικοί άνθρωποι με ανθρώπινες ιδιότητες, διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το σκοπό της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα με την διανοητική οξυδέρκεια πρέπει να διαθέτουμε και τις κατάλληλες αρετές: καλή συμπεριφορά, θετική διάνοια, απόλυτη τήρηση της αλήθειας, πίστη, πειθαρχία, συναίσθηση καθήκοντος – αυτές αποτελούν τους έξι στόχους της παιδείας. Ποιος όμως τα διδάσκει όλα αυτά σήμερα; Διαπιστώνομε ότι οι σπουδαστές είναι άριστοι όσον αφορά τις στεγνές γνώσεις των βιβλίων και κοντά στο 2 στα 10 όταν πρόκειται για την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή!

Αυτό όμως δεν είναι αληθινή εκπαίδευση. Πρέπει να αριστεύετε και στην εφαρμογή των όσων μαθαίνετε. Γράφετε πολλά αξιέπαινα βιβλία και κάνετε ομιλίες για να διαδώσετε το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Δεν αρκεί όμως μόνο το να διαδίδετε αυτές τις αρετές, πρέπει και να εφαρμόζετε στην καθημερινή ζωή σας τα όσα μαθαίνετε. Μόνο τότε θα είστε γεμάτοι ευδαιμονία. Η Παιδεία οδηγεί στην Ευδαιμονία!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%