- 210 97 100 98
- [email protected]
- 698 98 60 147
NGradio So good... like you
Σύμφωνα με την ενεργειακή βελονιστική θεώρηση, ο φόβος οφείλεται σε νεφρική ενεργειακή ανεπάρκεια, γι’ αυτό οι νέοι είναι γεμάτοι ενέργεια και άφοβοι, ενώ όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο εξαντλούμαστε ενεργειακά και τόσο αυξάνουν οι φόβοι.
Ακολουθείστε το γενικό κύκλο τόνωσης των νεφρών (XK 31, N 1, N 3, AΣ 17) και μην ξεχνάτε τα σημεία χαλάρωσης ΑΣ 17, Έξτρα 1.
Για συγκεκριμένες φοβίες όπως κλειστοφοβία, αγοραφοβία, υψοφοβία, φόβος για διάφορα συγκεκριμένα λογικά ή παράλογα πράγματα υπάρχει μία εύκολη τεχνική αντιμετώπισης που τις πιο πολλές φορές έχει εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα.
Χρειαζόμαστε τον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ στον εαυτό μου, ώστε να σας πω να το κάνετε στον εαυτό σας). Ο ασθενής αναφέρει τις 5 πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του (στιγμές που ένιωσε πάρα πολύ όμορφα γιατί πραγματικές στιγμές ευτυχίας ελάχιστοι έχουν νιώσει) και ο θεραπευτής τις καταγράφει σε ένα χαρτί. Έχει σημασία να αναφερθούν συγκεκριμένες στιγμές και όχι χρονικοί περίοδοι από τη ζωή μας.
Παραδειγματικά αναφέρω:
1η Εκείνο το μεσημέρι του Αυγούστου, τη στιγμή που μου είπαν ότι πέρασα στο πανεπιστήμιο και μάλιστα στη σχολή που ήθελα.
2η Ενα απόγευμα περίμενα τη φιλενάδα μου να έρθει από το χωριό της και είχα αρχίσει να ανησυχώ γιατί καθυστερούσε, τη στιγμή που την είδα και την αγκάλιασα ένιωσα υπέροχα.
3η Κάποτε συμμετείχα σε μία φιλανθρωπία. Λίγο πριν με πάρει ο ύπνος εκείνο το βράδυ ένιωσα τέτοια ευτυχία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ.
4η Τη στιγμή που η κόρη μου είπε την πρώτη της λέξη.
5η Τη στιγμή που ένιωσα μία απερίγραπτα όμορφη αίσθηση δροσιάς στη διάρκεια μίας προσευχής, ενώ είχα ένα πρόβλημα υγείας.
Ο θεραπευτής λέει στον ασθενή να κλείσει τα μάτια του και μετά από παραγγελία του για 10 δευτερόλεπτα να φαντάζεται ότι του πει.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο ασθενής πάσχει από υψοφοβία.
Ξαπλώνει ο ασθενής αναπαυτικά στο κρεβάτι ή κάθεται άνετα σε μία πολυθρόνα και ο θεραπευτής (διαβάζοντας το χαρτί) του λέει: φαντάσου τη στιγμή εκείνη που σου είπαν ότι πέρασες στο πανεπιστήμιο, στη σχολή που ήθελες (1η στιγμή ευτυχίας) και αμέσως ακουμπάει με τον δείκτη του ένα σημείο στο χέρι του ασθενή (π.χ. τον καρπό).
Ο ασθενής με κλειστά μάτια για 10 δευτερόλεπτα φαντάζεται και σε όλη αυτή τη διάρκεια ο δείκτης του θεραπευτή παραμένει ακουμπισμένος με την ίδια πίεση στο χέρι (καρπό) του ασθενούς.
Αποσύρει ο θεραπευτής τον δείκτη του και του λέει: τώρα φαντάσου να βρίσκεσαι στο μπαλκόνι του όγδοου ορόφου και να κοιτάς κάτω και αμέσως ακουμπάει ξανά με τον δείκτη του το ίδιο ακριβώς σημείο του χεριού (καρπού) και με την ίδια πίεση για τα 10 δευτερόλεπτα που φαντάζεται ο ασθενής.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του ο θεραπευτής και λέει: φαντάσου τη στιγμή εκείνη που είχε καθυστερήσει η φιλενάδα σου να γυρίσει από το χωριό και ένιωσες υπέροχα βλέποντάς την και αγκαλιάζοντάς την (2η στιγμή ευτυχίας) και αμέσως ακουμπάει τον δείκτη του σε ένα άλλο σημείο του χεριού (π.χ. μεγάλο δάχτυλο) για 10 δευτερόλεπτα.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του και λέει: τώρα φαντάσου να βρίσκεσαι στο μπαλκόνι του όγδοου ορόφου και να κοιτάς κάτω και αμέσως ακουμπάει ξανά με τον δείκτη του το ίδιο ακριβώς σημείο του χεριού (μεγάλο δάχτυλο) και με την ίδια πίεση για τα 10 δευτερόλεπτα που φαντάζεται ο ασθενής.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του ο θεραπευτής και λέει: φαντάσου τη στιγμή εκείνη πριν πολλά χρόνια που έπεσες για ύπνο μετά από την ανώνυμη φιλανθρωπία (3η στιγμή ευτυχίας) και αμέσως ακουμπάει τον δείκτη του σε ένα άλλο σημείο του χεριού (π.χ. μικρό δάχτυλο) για 10 δευτερόλεπτα.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του και λέει: τώρα φαντάσου να βρίσκεσαι στο μπαλκόνι του όγδοου ορόφου και να κοιτάς κάτω και αμέσως ακουμπάει ξανά με τον δείκτη του το ίδιο ακριβώς σημείο του χεριού (μικρό δάχτυλο) και με την ίδια πίεση για τα 10 δευτερόλεπτα που φαντάζεται ο ασθενής.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του ο θεραπευτής και λέει: φαντάσου τη στιγμή εκείνη που η κόρη σου είπε την πρώτη της λέξη (4η στιγμή ευτυχίας) και αμέσως ακουμπάει τον δείκτη του σε ένα άλλο σημείο του χεριού (π.χ. παλάμη) για 10 δευτερόλεπτα.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του και λέει: τώρα φαντάσου να βρίσκεσαι στο μπαλκόνι του όγδοου ορόφου και να κοιτάς κάτω και αμέσως ακουμπάει ξανά με τον δείκτη του το ίδιο ακριβώς σημείο του χεριού (παλάμη) και με την ίδια πίεση για τα 10 δευτερόλεπτα που φαντάζεται ο ασθενής.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του ο θεραπευτής και λέει: φαντάσου τη στιγμή εκείνη που είχες ένα πρόβλημα υγείας, προσευχήθηκες και ένιωσες μία απερίγραπτα όμορφη αίσθηση δροσιάς (5η στιγμή ευτυχίας) και αμέσως ακουμπάει τον δείκτη του σε ένα άλλο σημείο του χεριού (π.χ. μπράτσο) για 10 δευτερόλεπτα.
Τελειώνοντας τα 10 δευτερόλεπτα αποσύρει τον δείκτη του και λέει: τώρα φαντάσου να βρίσκεσαι στο μπαλκόνι του όγδοου ορόφου και να κοιτάς κάτω και αμέσως ακουμπάει ξανά με τον δείκτη του το ίδιο ακριβώς σημείο του χεριού (μπράτσο) και με την ίδια πίεση για τα 10 δευτερόλεπτα που φαντάζεται ο ασθενής.
Άνοιξε τα μάτια σου παραγγέλνει ο θεραπευτής. Εάν η διαδικασία έγινε σωστά τότε ο ασθενής αμέσως θα πει ότι νιώθει πολύ καλύτερα και τις τελευταίες φορές που φαντάζονταν ότι κοιτούσε από τον όγδοο όροφο κάτω, ένιωθε τελείως διαφορετικά και σαφώς πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά που το φαντάστηκε. Αν έχει βελτιωθεί ο φόβος του ασθενή, αλλά παραμένει σε κάποιο βαθμό, συνεχίστε με το ίδιο σύστημα με περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές.
Η επιτυχία της παραπάνω διαδικασίας δικαιολογείται γιατί γίνεται υποσυνείδητα συσχέτιση της όμορφης σκέψης με το συγκεκριμένο άγγιγμα (πίεση) του δείκτη, οπότε το άγγιγμα εκλαμβάνεται πολύ θετικά και αυτή η θετικότητα μεταφέρεται (με τον δεύτερο υποσυνείδητο συσχετισμό) στην άσχημη σκέψη που υποσυνείδητα μετατρέπεται σε ουδέτερη (δεν προκαλεί πια φόβο ή πανικό).
Τι πρέπει να προσέχετε.
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ρωτήστε τον ασθενή ή και τους δικούς του τι συμβαίνει στην περίπτωση της φοβίας. Αν η συμπτωματολογία είναι τόσο έντονη και σοβαρή που υπάρχει έστω και μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να αποβεί μοιραία για τον ασθενή μην επιχειρήσετε να θεραπεύσετε εσείς τη φοβία, αλλά προσπαθήστε να βρείτε κάποιον ειδικό.
Σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας φοβίας είναι αρκετά έντονα, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βλάψουν την υγεία του ασθενή, τότε παραγγέλνουμε στον ασθενή να φανταστεί τον εαυτό του ότι βλέπει τηλεόραση και μέσα στην τηλεόραση (σαν κινηματογραφικό έργο) να βλέπει τον εαυτό του να αντιμετωπίζει τη φοβία του (π.χ. ο υψοφοβικός να κοιτάει από ψηλά προς τα κάτω).
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: XK 31, N 1, N 3, AΣ 17.
Βότανα: βασιλικός πολτός, υπερικό, δενδρολίβανο, μελισσόχορτο, μαϊντανός, τσάι του βουνού, θρούμπι, σκόρδο, δίκταμνος, χαμομήλι, τίλιο, τσουκνίδα, θυμάρι, μάραθος, σέλινο, απήγανος, γλυκάνισο, τριβόλι (tribulus terrestis), δυόσμος, μέντα, στουρέκι (globularia alypum), αψιθιά (αρτεμισία).
Παράδειγμα: έγχυμα τσάι του βουνού.
Γιατροσόφια: 1/6 ματσάκι μαϊντανού (100g), 1/6 άνηθου (60g) και 1/6 σέλινου (130g), τα βράζετε σε 5 ποτήρια νερού, όταν το νερό κοχλάσει τα βγάζετε από τη φωτιά, τα αφήνετε σκεπασμένα για μισή ώρα, τα σουρώνετε και το διατηρείτε στο ψυγείο. Καθημερινά το πρωί πίνετε από το μείγμα ένα ποτήρι νερού για 5 μέρες, για 10 μέρες διακόπτετε και επαναλαμβάνετε
Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος
Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]
Ρομαντισμός και ευαισθησία μέσα από αφηγήσεις ταινιών μαζί με τα τραγούδια τους και όχι μόνο... με την Λιάνα Ντάπα
close
Δευτέρα - Παρασκευή
15:00 - 18:00
με την Φαία Στάινερ
18:00 - 20:00
με τον Διαμαντή Κυριακάκη
20:00 - 21:00
Δευτέρα & Τρίτη
21:00 - 23:00
Δευτέρα - Παρασκευή
23:00 - 23:59
COPYRIGHT 2020. NGRADIO
Σχολιάστε το άρθρο (0)