Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

today14 Μαΐου, 2019 1

Background
share close

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση.

Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά προς την κατεύθυνση που σας αρέσει (που σας ανακουφίζει, αν δεν σας ανακουφίζει έστω και λίγο τότε μη συνεχίζετε), κάνετε παύλα 1 λεπτό, και ξανά πιέζετε δυνατά, τόσο δυνατά ώστε να σας φέρνει πόνο και όταν σταματάτε νιώθετε το σημείο που πόναγε, και αν νιώθετε καλύτερα, τότε ξανά συνεχίζετε και τρίτη φορά να πιέζετε, πάλι διαλέγοντας πίεση προς τη μεριά (προς το κόκαλο ή μακριά από το κόκαλο ή προς το βάθος ή προς όποια μεριά θέλετε) που σας βοηθάει στον πόνο. 
Για παράδειγμα θα σας αναφέρω την τενοντίτιδα του αγκώνα ή την περίπτωση που πονάει η μέση σας μόνο σε ένα σημείο και το δείχνετε με το δάχτυλο σας. Σε αυτά τα δύο παραδείγματα πρέπει να πιέσετε σημειακά δυνατά το επώδυνο σημείο αυτό προς την κατεύθυνση εκείνη που σας ανακουφίζει, να κάνετε διάλειμμα για ένα λεπτό, να ξανά πιέσετε για ένα λεπτό, να ξανά κάνετε διάλειμμα για ένα λεπτό, και να ξανά πιέσετε για ένα λεπτό.
Αν πρόκειται για γραμμή, αν δηλαδή ο πόνος πηγαίνει συνεχόμενα από ένα σημείο προς ένα άλλο, δηλαδή κατά μήκος μιας νοητής γραμμής, τότε πρέπει να πιέζετε από την αρχή της γραμμής, και μάλιστα όχι ακριβώς από την αρχή, αλλά τουλάχιστον 30 εκατοστά πριν την αρχή σε μία ευθεία που ταιριάζει με τις ευθείες των μεσημβρινών της κινεζικής ιατρικής. Αν δεν τις ξέρετε δεν πειράζει, πάρτε τη νοητή συνεχιζόμενη ευθεία προς τα πάνω της γραμμής που σας πονάει και θα συνεχίζετε να πιέζετε και κάτω από το τελευταίο σημείο της γραμμής πάλι τουλάχιστον για 30 εκατοστά πάλι στη συνέχεια της νοητής γραμμής. 
Ας πούμε για παράδειγμα εναν κολικό νεφρού που σας δημιουργεί πόνο τοπικά σε ένα σημείο πολύ και ο πόνος αυτός συνέχεται σε μία ευθεία μέχρι τη βουβωνική περιοχή. Συνήθως η αρχή του πόνου είναι κάτω από τα πλευρά στη μέση, στα πλάγια της μέσης, και ο πόνος πηγαίνει προς τα εμπρός λίγο πιο πάνω από τη βουβωνική περιοχή. Στο παράδειγμα αυτό πρέπει να πιέσετε πολύ δυνατά για 1 λεπτό στο σημείο το αρχικό του πόνου (στο έντονο σημείο του πόνου αν δεν σας ανακουφίζει έστω και λίγο τότε μην συνεχίζετε), ξανά πιέζετε για ένα λεπτό αφού έχετε κάνει διακοπή και ξανά πιέζετε πάλι πάλι για ένα λεπτό. Ακολούθως πιέζετε 30 εκατοστά πριν από τη γραμμή αυτή στη νοητή ευθεία της γραμμής, συνεχίζετε την παρατεταμένη πίεση (καλύτερα χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας χωρίς να σηκώσετε καθόλου τον αντίχειρα από τη γραμμή αυτή) και καθόλη τη γραμμή αυτή πιέζετε αρκετά και τερματίζετε κάτω από τη γραμμή αυτή στη νοητή ευθεία της για άλλα 30 εκατοστά.
Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά εφόσον βλέπετε ότι σας ανακουφίζει και φυσικά-βέβαια θα επισκεφθείτε και τον ιατρό σας ή τα επείγοντα.
Αν νιώθετε καλύτερα μετά από τις πιέσεις, σίγουρα θα πρέπει να ξεκουράσετε το άκρο ή το σημείο που σας πόναγε και μετά από λίγες μέρες να αρχίσετε σταδιακά να το ξανά ζορίζετε. στην περίπτωση του κολικού θα πρέπει να πιείτε πολλά υγρά και να ακολουθήσει τις οδηγίες του ιατρού σας.
Κάντε το σταυρό σας, και να είστε σίγουροι ότι ο Θεός με τον πόνο μας δίνει τοπογραφικά τη λύση ώστε εύκολα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%