Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Κατάθλιψη

today30 Μαρτίου, 2016

Background

Κατάθλιψη

Σοβαρή ψυχική νόσος με πολλές διαβαθμίσεις (ελαφριά, μέτρια, βαριά) που μπορεί να εκδηλώνεται στις ελαφριές περιπτώσεις με διαταραχή του ύπνου και στις βαριές ακόμα και με αυτοκτονία. Δυστυχώς αποτελεί μία από τις παθήσεις της σύγχρονης κοινωνίας στην οποία απουσιάζει η αγάπη, η πίστη ότι η ζωή μας είναι πνευματική προετοιμασία και δοκιμασία για την αιώνια ζωή δίπλα στον πατέρα μας, το Θεό.
Ο ψυχισμός μας αποδιοργανώνεται όταν δεν έχουμε πνευματικούς στόχους, απουσιάζουν τα σωστά πρότυπα και η μόνη μας έγνοια είναι να κερδίζουμε χρήματα για να μπορούμε να καταναλώνουμε. Στην αποδιοργάνωση συνεισφέρει η γεμάτη χημικά διατροφή μας, ο μολυσμένος αέρας, η τσιμεντοποίηση των πόλεων, η γονιδιακή εκφύλιση που σε κάθε γενιά γίνεται όλο και μεγαλύτερη (με αποτέλεσμα παθήσεις που παλιότερα εμφανίζονταν σε μεγαλύτερες ηλικίες να έχουν γίνει προνόμιο και των νέων) και η έλλειψη σωματικής άσκησης.
Οι γονείς πρέπει να δίνουμε πνευματικούς στόχους στα παιδιά μας και όχι να κάνουμε σημαία την απόκτηση πολλαπλών πτυχίων. Όταν τα παιδιά είναι μικρά, τότε πρέπει να τα πηγαίνουμε στο κατηχητικό (όπου το παιδί διδάσκεται την αγάπη, τις διαχρονικές αξίες, την προσευχή και κοινωνικοποιείται) και να τα μάθουμε να εκκλησιάζονται. Τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν πνευματικές βάσεις ώστε ψυχικά να αντέχουν όταν εμφανίζονται οι δυσκολίες της ζωής. Σήμερα δεν μας λείπει η γνώση, μας λείπει η σοφία και η ηθική.
Στην κατάθλιψη πρέπει να ωθήσουμε τον ασθενή να αθληθεί, να έρθει σε επαφή με τη φύση (περπάτημα στις παραλίες, στα πάρκα, πεζοπορία στα βουνά), να εργαστεί ακόμα και στις πιο απλές δουλειές ως βοηθός, εθελοντής ή ως παρατρεχάμενος ή να κάνει εργόχειρο. Η συνεχής απασχόληση με εκμάθηση γλωσσών, τεχνών (π.χ. ραπτικής, μελισσοκομίας) διώχνει την ανία και δημιουργεί ενδιαφέροντα.
Ότι προβλήματα και να υπάρχουν πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, δεν αντιλαμβάνονται, ούτε επικοινωνούν με το περιβάλλον, πάντα υπάρχουν πολύ χειρότερα προβλήματα και πρέπει καθημερινά να λέμε δόξα τω Θεώ που υπάρχουμε.
Ένα βελονιστικό σημείο πολύ χρήσιμο, ιδίως σε απώλεια αγαπημένου προσώπου, είναι το Περ 6.
Ένα επιπλέον σημείο κυρίως για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι το ΤΘ 5 που βρίσκεται σε μία γούβα, στη μέση γραμμή της οπίσθιας επιφάνειας του αντιβραχίου (πήχη) περίπου 5 εκατοστά άνωθεν του καρπού, εικόνα 10. Η βελόνα να έχει φορά προς τα δάχτυλα των χεριών (εκτόνωση), η μύτη της προς τα δάχτυλα και η κεφαλή προς τον ώμο, αντίθετα από την εικόνα 10. Μην ξεχνάτε και τα υπόλοιπα σημεία χαλάρωσης (ΑΣ 17, Έξτρα 1, ΤΘ 23).
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: Περ 6.
Βότανα: υπερικό, χαμομήλι, τίλιο, μελισσόχορτο, μαντζουράνα, δενδρολίβανο, βερμπένα, μποράγο (borago officinalis), μέντα, θυμάρι, τανατσέτο, σκουτελάρια, θρούμπι, πεντάνευρο, λεβάντα, κυδωνιά, δυόσμος, φασκόμηλο, βαλεριάνα.
Παράδειγμα: έγχυμα υπερικού.
Γιατροσόφια: α. βρώση καρυδιών, κρόκου Κοζάνης, φύτρων, λιναρόσπορων και λίγης πικρής μαύρης σοκολάτας.
β. έγχυμα μείγματος υπερικού-αψηθιάς-μελισσόχορτου.
γ. έγχυμα μείγματος φασκόμηλου-αγριάδας-μαϊντανού-δυόσμου.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 4

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%