Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Ο Γιώργος Τόλιος (Τρύπες) για τους Lucifer’s Friend | Αναρτήσεις Μουσικών

today13 Νοεμβρίου, 2022 2 5

Background
share close

Ο Γιώργος Τόλιος είναι κομμάτι της μοναδικής ιστορίας που έγραψε το συγκρότημα “Τρύπες“, καθώς υπήρξε ο ντράμερ του σχήματος.
Επισκέφτομαι συχνά το προφίλ του στο Facebook διότι ξέρω ότι θα βρω κείμενα-διαμαντάκια για μουσικούς και συγκροτήματα που αγαπάει.
Εδώ, μιλάει για το γερμανικό συγκρότημα “Lucifer’s Friend”.


“Μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά συντρίβει σαν σφαίρα το κορμί, κυκλώνει απειλητικά το τρομαγμένο μυαλό, ορμάει σαν θηρίο στο κλουβί να σπάσει την φυλακή του.


Ένα αριστούργημα πρώιμου χαρντ ροκ, μια επέλαση ηλεκτρικών λεγεώνων στα ανυπεράσπιστα πεδία,ένα μουσικό λεπίδι που χαράζει νότες με όμορφη μανία.
Οι Lucifer’s Friend έρχονται με ορμή από την Γερμανία και μας χαρίζουν εδώ στο ομώνυμο άλμπουμ τους ένα σκοτεινό υπέροχο ταξίδι στο ηλεκτρικό τους παραλήρημα ,που ξεκινάει με άγριες ουράνιες κραυγές και ένα ποδοβολητό μάχης ,που ορίζεται με ανατριχίλα από το γαλλικό κόρνο που σαλπίζει με λύσσα επίθεση.


Η κιθάρα ,το μπάσο,και τα τύμπανα στρώνουν το ατσάλινο χαλί για να κατρακυλήσει πάνω του η άγρια αγγελική φωνή του Άγγλου τραγουδιστή John Lawton που εδώ ανατριχιάζει στο άκουσμα της σαν σάλπιγγα της αποκάλυψης που σπέρνει σκοτεινούς στίχους και φόβο,το μαύρο τρένο των ντεσιμπέλ από την κόλαση επελαύνει και πυρπολεί ανελέητα σκληρό και άμεσο,αποτελεσματικό μέσα στην άρτια απλότητα του και σταματάει για λίγο σε έναν μεταλλικό γκρεμό ίσα ίσα για να αιωρηθει σαν απειλή από πάνω μας,μέχρι να ξαναμπεί στις ράγες που αγκομαχουν από το δυσθεώρητο βάρος του ηχητικού μακελειού.


Στο ταξίδι αυτό δεν μπορώ να μην αναφέρω ποιοι μουσικοί μας χαρισανε τοσο υπέροχους εφιάλτες,τέτοια απολαυστική τρικυμιώδη δίνη,τέτοιο τρομακτικό ηχητικό ίλιγγο.


John Lawton φωνή
Peter Hesslein κιθάρες φωνές κρουστά
Peter Hecht όργανο πιάνο γαλλικό κόρνο
Dieter Horns μπάσο φωνές
Joachim Rietenbach ντραμς κρουστά


Από την αφετηρία του μέχρι το σύντομο τέλος του απολαμβάνω κάθε τραχύ του χάδι στην παγωμένη ραχοκοκαλιά μου.
Λατρεμένος γερμανικός εφιάλτης.
Το εξώφυλλο του άλμπουμ ένα θρίλερ από μόνο του.
Στρίβεις κατευθείαν για αλλού μόλις τους συναντήσεις.”

Η ανάρτηση από το προσωπικό προφίλ του Γιώργου Τόλιου στο Facebook:

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%