NG Συνεντεύξεις

Ο Τάσος Βαφειάδης και “Οι Κρυμμένες Ιστορίες Πίσω Από Τα Τραγούδια”

today20 Οκτωβρίου, 2019

Background
share close

Ο Τάσος Βαφειάδης είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας που μας συστήθηκε με το βιβλίο “Οι Κρυμμένες Ιστορίες Πίσω Από Τα Τραγούδια”. 

Η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου, ξεκίνησε όταν ο ίδιος θέλησε να βρει στοιχεία για ξένα τραγουδιά από ελληνική βιβλιογραφία και δεν έβρισκε τίποτα. Έτσι, και ενώ η γυναίκα του κυοφορούσε τα δίδυμα κορίτσια τους, άρχισε να μαζεύει πληροφορίες για πασίγνωστα τραγούδια από τη δεκαετία του 30 μέχρι και το 2017 που κυκλοφόρησε το βιβλίο, με αποτέλεσμα το υπέροχο αυτό βιβλίο. 

Η τηλεφωνική συνομιλία με τον Τάσο κράτησε ακριβώς δύο ώρες. Στο μέσα δωμάτιο τα δίδυμα κοριτσάκια του κοιμόντουσαν , έτσι ο Τάσος Βαφειάδης μιλούσε σχετικά σιγά. Αυτό από μόνο του δημιουργούσε πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα και ηρεμία. Πέρα από την έρευνα του, ο Τάσος παραθέτει και κάποιες προσωπικές του εμπειρίες, όπως τη γνωριμία του με τον Adrian Borland των βρετανών post-punk The Sound, όταν εκείνος εμφανίστηκε σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί έδωσε (μάλλον) και την τελευταία του συναυλία (έξι μήνες μετά αυτοκτόνησε). Αναφέρει επίσης την προσωπική του γνωριμία με τον Δημήτρη Παναγόπουλο, τον δημιουργό του τραγουδιού “Αύρα” και την συνέντευξη που εκείνος του έδωσε ειδικά για το βιβλίο του.

Δεν καταλάβαμε πότε πέρασαν δύο ώρες. Θα μπορούσαμε να μιλάμε κι άλλο μέσα στη νύχτα για τους μουσικούς που αγαπάμε, για τις εποχές που οι μουσικοί ηχογραφούσαν όλοι μαζί μέσα στο στούντιο, που τα “λάθη” στην ηχογράφηση δεν διορθώνονταν και το κομμάτι κυκλοφορούσε έτσι, για τα μπλουζ, την post-punk εποχή και τόσα άλλα.

Τάσο Βαφειάδη σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν την εκπομπή που κάναμε μαζί στον αέρα. Με την πρώτη ευκαιρία σε περιμένω στην Αθήνα, να τα πούμε ξανά και από κοντά, μέσα από το στούντιο του NGradio. Να σαι πάντα καλά.

16 Οκτωβρίου 2019

#11me1 / Haroula Nikolaidou / Οι Κρυμμένες Ιστορίες Πίσω Από Τα Τραγούδια / Τάσος Βαφειάδης

Στην εκπομπή ο Τάσος Βαφειάδης αναφέρθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του όπου ο Δημήτρης Παναγόπουλος ήρθε και έπαιξε τραγούδια που αναφέρονται μέσα στο βιβλίο “Οι Κρυμμένες Ιστορίες Πίσω Από Τα Τραγούδια”. Εδώ είναι κάποια αποσπάσματα που μου έστειλε ο ίδιος.

Fragile by Dimitris Panagopoulos at Enastron

Μια μοναδική εκτέλεση του “Fragile” από τον Δημήτρη Παναγόπουλο στην παρουσίαση του βιβλίου “Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια” που έγινε στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ στην Αθήνα, στις 28/6/2018. Στο πάνελ η Hilda Papadimitriou, ο Stelios Chelmis και ο συγγραφέας.

Δημοσιεύτηκε από Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

(Sittin’ on) the dock of the bay by Dimitris Panagopoulos at Enastron

Το “(Sittin’ on) the dock of the bay” ζωντανά από τον Δημήτρη Παναγόπουλο στην παρουσίαση του βιβλίου “Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια” που έγινε στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ στην Αθήνα, στις 28/6/2018. Στο πάνελ η Hilda Papadimitriou, ο Stelios Chelmis και ο συγγραφέας.

Δημοσιεύτηκε από Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%