Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

The Dead Ends – Distant Shores | Εντυπώσεις από τον δίσκο

today9 Σεπτεμβρίου, 2019

Background
share close

Ο τελευταίος δίσκος των The Dead Ends με τίτλο “Distant Shores” κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 2019 από την Sound Effect Records.

Γράφει η Χαρούλα Νικολαΐδου

Το συγκρότημα από την Καβάλα αποτελείται από τους Δημήτρη Αποστολίδη στα φωνητικά και τα ντραμς, τον Γιώργο Σεχλίδη στα πλήκτρα και τα φωνητικά και τον Σείριο Σαβαΐδη στην κιθάρα και τα φωνητικά.

Το Distant Shores όχι μόνο είναι ο πιο πρόσφατος δίσκος του σχήματος αλλά καθώς φαίνεται είναι και ο τελευταίος με τον ταλαντούχο Σείριο Σαβαΐδη, καθώς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα. Η περίπτωση του Σαβαΐδη είναι σίγουρα η πρώτη εγγύηση για τον ανυποψίαστο ακροατή, καθώς οι προσωπικές του δουλειές στο παρελθόν έχουν δώσει το στίγμα του ως προς τον ψυχεδελικό ήχο, το περιεχόμενο του στίχου (ελληνικός στην περίπτωσή του) και την ατμόσφαιρα του καλλιτέχνη. Στοιχεία που υπάρχουν και στο σχήμα των The Dead Ends και τον ροκ δίσκο Distant Shores.

Ωδή προς την αγάπη, ποίηση για την αλήθεια του εσωτερικού εαυτού, κάλεσμα για ενότητα και ένας ήλιος που φωτίζει τον δρόμο του περιπατητή. Οι στίχοι των The Dead Ends είναι αποκλειστικά στα αγγλικά. Τα φωνητικά του Αποστολίδη είναι άψογα, αποδίδοντας τον αγγλικό στίχο με πολύ καλή προφορά. Τα πλήκτρα του Σεχλίδη χαρακτηρίζουν όλο τον δίσκο με τον ήχο του hammond, συνεισφέροντας εκατό τοις εκατό στον παλιάς σχολής ψυχεδελικό ήχο του δίσκου, με τους “σχολιασμούς” των μελωδιών του οργάνου σε κάθε σχεδόν φράση.

Ξεχωρίζουν τραγούδια όπως το The Trip, το Fountain Of Love με τα ωραιότατα μελωδικά riffs από την κιθάρα του Σαβαΐδη, το νοσταλγικό (και προσωπικά αγαπημένο μου) July με το ελπιδοφόρο μουσικό-ρυθμικό του μοτίβο και το λυτρωτικό ρεφρέν πάνω στους στίχους

"Oh shinny stars in the summer
Oh shinny stars in the sky"

Το Distant Shores είναι ένας σύγχρονος, νωχελικός, ψυχεδελικός δίσκος, που συνδυάζει όμορφα τα φωνητικά του τρίο, όλες τις επιρροές του παρελθόντος της ροκ μουσικής κυρίως της δεκαετίας του ΄60 και τις όμορφες προσθήκες του πνευστού από τον Δημήτρη Αποστολίδη.

Αποτελεί ένα ιδανικό “σάουντρακ” για τις ζεστές μέρες του χρόνου και τις κρύες, όταν η ψυχή αναζητά θαλπωρή. Αγαπιέται άμεσα και νιώθω πως θα έχει διάρκεια στο χρόνο. Αυτό θα φανεί…

Facebook: https://www.facebook.com/thedeadendskav/

Bandcamp: https://thedeadends3.bandcamp.com/album/distant-shores

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%