Φοίβος Πιομπίνος

“Ελλάδα, η πρωτεύουσα του ντουνιά!”

today23 Οκτωβρίου, 2013

Background
share close

Η Ελλάδα είναι ο ήλιος μας, η μάνα μας η αληθινή, η Παναγιά μας. Η Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα του ντουνιά! Η σημαία μας είναι η γλώσσα μας. Και αν εθέλεις η σημαία σου να μην έχει λεκέ, ψόμματα να μη λες. Το αληθινό το κελαϊδάει η γλώσσα μας. Εγώ έχω ένα κατομμύριο φορές χαστούκια φαωμένα μόνο και μόνο για το χατίρι τση γλώσσας, για να πάψω να τη λαλώ. Εμείς εδώ, μόνο να μιλεί κανείς ελληνικά τον αγκαλιάζουμε, είναι αδελφός μας. Η γλώσσα και ο Θεός ο μεγαλοδύναμος μας κάνει το ένα!

Ο Έλληνας είναι απού παιδεύτηκε κι ήσμιξε τση λαοί όλους, και συμπεθεριαστήκανε από το Μεγαλέξανδρο να πας πέρα και νά ’ρθεις πόδε.

Μια χάρη σας εζητώ αδέλφια: να μιλάτε μωρέ στα παιδιά σας ελληνικά! Και να μην αφήνετε τση ουρές να διοικούνε τση κεφαλές. Γιατί είναι ντροπή και κρίμας!

Η Ελλάδα είναι η μάνα του ντουνιά, η μάνα των αντρώς, η μάνα των χουβαρντάδων και των μερακλήδων, η μάνα των σοφών. Είναι η μάνα των αρχαίων, των πρώτων θεών. Των θεών η μάνα είναι! Και να μας διοικούν οι ουρές; Ντροπή!

Εγώ, αν δεν μπορώ να πάω στην Ελλάδα, η Ελλάδα έρχεται σε μένα. Τήνε βλέπω με τα μάθια τση καρδιάς, και κάθε στιγμή είναι εδώ! Θεέ μου μεγαλοδύναμε και μη σκλαβώσεις την Ελλάδα μας και κανέναν άνθρωπο. Γιατί η λευτερία είναι από τον Χριστό. Εκείνος είναι το φως από τση εφτά πατωσές τση γης ως τση εφτά πατωσές του ουρανού. Αγάπη και συχώρεμα.

Η πίστη των παππούδων μας είναι αγάπη δίχως σύνορο! Κι εμείς απού κρατούμε τα σκοινιά τση θεότης και τση ανθρωπότης συχωρούμε, αλλά το κάθε πράμα το λέμε με το όνομά του. Ανά-θεμα τονε απού θα πει Ελλάδα το κακό σου, που πάτησε το χώμα σου και ήπιε το νερό σου. Όποιος θέλει το κακό τση Κρήτης και τση Ελλάδας μας, μα το μεγαλοδύναμο, στου διαόλου να δώσω την ψυχή μου, θα τση ελευθερώσω!

Ηλίας Μουντιράκης ο Κρητικός

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%