Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΤΙΑ΄): τα επίθετα αέρινος και αέριος

today4 Μαρτίου, 2020

Background
share close

      Η λέξη αέρινος είναι η καθημερινή-λογοτεχνική λέξη που δηλώνει αυτόν ο οποίος αποτελείται από αέρα ή είναι σαν τον αέρα, μοιάζει να είναι φτιαγμένος από αέρα, που είναι εξαιρετικά λεπτός, ελαφρός, διαφανής, δροσερός (π.χ. ήταν τόσο αέρινη που έμοιαζε απόκοσμη, φορούσε ένα αέρινο φόρεμα).

     Η λέξη αέριος  είναι ο επιστημονικός-περιγραφικός όρος που δηλώνει την αεριώδη κατάσταση, που χαρακτηρίζει αυτόν που αποτελείται από αέρα (π.χ. αέριες μάζες), αυτόν που έχει τη φύση του αέρα  (π.χ. αέριο άζωτο, αέρια κατάσταση).

     Φοίβος Ι. Πιομπίνος   piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διασκέδαση

Τα ΠΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ live στο Κύτταρο

Τα Πέρα Πλάσματα ξεκινούν τις ζωντανές τους εμφανίσειςγια το 2020 στο ιστορικό Κύτταρο!  Η συναυλία/παράσταση - διπλή μέσα στην ίδια μέρα -έχει τον χαρακτήρα της επίσημης παρουσίασηςτου βιβλίου-cd «Τα Πέρα Πλάσματα - Το τραγούδιτου εαυτού μας» (εκδόσεις Όταν), το οποίο αποτελεί την απόπειρα μελοποίησης του εμβληματικού ποιήματος "Το τραγούδι του εαυτού μου" του αμερικανού ποιητή Walt Whitman.  Μια τολμηρή έκδοση που μας συστήνει ένα κορυφαίο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε μια μουσική […]

today4 Μαρτίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%