Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΤΗ’): οι σχεδόν ομόηχες λέξεις κυκλοφοριακό και κυκλοφορικό

today20 Ιανουαρίου, 2020

Background
share close

Το επίθετο κυκλοφοριακό σχετίζεται με την κυκλοφορία, την οδική κίνηση πεζών και τροχοφόρων,καθώς και με την κίνηση πλοίων και αεροπλάνων (π.χ. κυκλοφοριακός κόμβος, κυκλοφοριακός φόρτος, κυκλοφοριακή αγωγή, κυκλοφοριακή κίνηση, κυκλοφοριακό χάος, κυκλοφοριακές συνθήκες).

Το επίθετο κυκλοφορικός σχετίζεται με το κυκλοφορικό σύστημα όλων των οργάνων του σώματος (δηλ. των αιμοφόρων και των λεμφικών αγγείων και της καρδιάς), στα οποία συντελείται η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου (π.χ. κυκλοφορικές διαταραχές, κυκλοφορικά προβλήματα).

Φοίβος Ι. Πιομπίνος piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διασκέδαση

Ο Θανάσης Σκαργιώτης live στο Σταυρός του Νότου club

Τετάρτη 29 ΙανουαρίουGuests: Βασιλική Καρακώστα και Ευτυχία Μητρίτσα Από τους νέους τραγουδοποιούς που αξίζουν προσοχής, ο Θανάσης Σκαργιώτης μας συστήθηκε πέρσι με τα πρώτα του τραγούδια που κυκλοφόρησαν στο album "Με του τρελού τα σύνεργα" , σε επιμέλεια παραγωγής και ενορχήστρωση του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου, που τον ξεχώρισε και τον βοήθησε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια του. Ανάμεσα τους τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει όπως ταΜην Ξεγελαστείς, Με του τρελού τα σύνεργα και Σειρήνες, […]

today20 Ιανουαρίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%