Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΤΙΖ΄): οι ομόηχες λέξεις έκκληση και έκλυση

today7 Ιουνίου, 2020

Background
share close

     Η λέξη έκκληση έχει τη σημασία τηςαίτησης (συνήθ.  βοήθειας), του καλέσματος που απευθύνει κανείς σε συγκεκριμένους αποδέκτες για σημαντικό σκοπό (π.χ. η σεισμόπληκτη Αϊτή απηύθυνε έκκληση προς τον ΟΗΕ για την παροχή βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς της χώρας).

     Η λέξη έκλυση σημαίνει: 1. την αποδέσμευση από κάτι, συνήθως από ηθικές δεσμεύσεις, την ηθική χαλάρωση και εκτροπή, τη χαλάρωση των ηθών, τον ηθικό εκπεσμό, την ακολασία, την εξαχρείωση, την ανηθικότητα (π.χ. η έκλυση ηθών) 2. την αποδέσμευση και διάχυση στο περιβάλλον, προκειμένου για ενέργεια, θερμότητας, ραδιενέργειας, χημικών ουσιών κ.λπ.

     Φοίβος Ι. Πιομπίνος      piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

    Μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε πρόσφατα για το μεγαλεπήβολο σχέδιο αναβάθμισης και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Κανείς δεν έχει αντίρρηση να αναβαθμιστεί το κλεινόν άστυ. Όμως  υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για την Αθήνα που χρονίζουν και καταταλαιπωρούν τους δημότες της. Το κυριότερο είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, ένα ως φαίνεται άλυτο για εμάς  πρόβλημα που ωστόσο το έχουν επιλύσει οι περισσότερες πρωτεύουσες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.  ΄Ετσι θα πάψουν […]

today5 Ιουνίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%