Φοίβος Πιομπίνος

Περί εγχρώμων και αχρώμων

today12 Αυγούστου, 2013

Background
share close

 

Μέσα στην ηλίθια, αμερικανικής εισαγωγής,  νοοτροπία της πολιτικής ορθότητας,  που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και στον τόπο μας, συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε πια τους μαύρους συνανθρώπους  μας ως εγχρώμους. Και μην τολμήσει, μη διανοηθεί  κανείς να τους χαρακτηρίσει διαφορετικά, αφού αυτομάτως θα χαρακτηριστεί κι αυτός ως ρατσιστής. ΄Ετσι όλοι κάνουν λόγο για έναν έγχρωμο τραγουδιστή ή έγχρωμο αθλητή κι εννοούν βέβαια κάποιον τραγουδιστή ή αθλητή που είναι μαύρος.  Παλαιότερα ωστόσο χρησιμοποιούσαμε  επιπλέον τον όρο «νέγρος», προκειμένου να ξεχωρίσουμε τους  μαύρους της Αμερικής από τους υπόλοιπους  που ανήκουν στη μαύρη φυλή. Αυτός πια ο όρος κι αν θεωρείται  εντελώς προσβλητικός! Δεν καταλαβαίνω  ωστόσο  γιατί να μην είναι και το επίθετο λευκός ή κίτρινος  υποτιμητικό.  Μένοντας εξάλλου πιστοί σε αυτό το πνεύμα, θα έπρεπε και  τη μαύρη φυλή να τη χαρακτηρίζουμε έγχρωμη. Μαύρη λοιπόν η φυλή, πλην όμως έγχρωμοι οι ανήκοντες σε αυτήν!

Έγχρωμος είναι, σύμφωνα με τα λεξικά, αυτός που έχει χρώματα, συνήθως περισσότερα του ενός (συν. χρωματισμένος, χρωματιστός). Αν όμως οι μαύροι θεωρούνται έγχρωμοι,  τότε εμείς της λευκής φυλής θα πρέπει να θεωρούμαστε  άχρωμοι. Ή μάλλον οι έγχρωμοι θα πρέπει πιο σωστά να χαρακτηρίζονται ως μαυρόασπροι.

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.blogspot.gr

Συντάκτης: Φοίβος Πιομπίνος

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Έξι Έλληνες θέλουν να πάνε στον Άρη μόνιμα!

Ένα εισιτήριο, χωρίς επιστροφή για τον... Άρη, ελπίζουν να κερδίσουν έξι ριψοκίνδυνοι Έλληνες, οι οποίοι φέρονται να δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα πάντα για να... υπηρετήσουν την ανθρωπότητα. Οι έξι ριψοκίνδυνοι άνδρες ελπίζουν ότι θα επιλεγούν ανάμεσα στις 100.000 αιτήσεις συμμετοχής στο φιλόδοξο πρόγραμμα Mars One, το οποίο αναζητά τέσσερις ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τους τις... γήινες απολαύσεις και να πάνε στον «κόκκινο πλανήτη» για πάντα. Σύμφωνα […]

today12 Αυγούστου, 2013

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%