Φοίβος Πιομπίνος

Περί των συσσιτίων της «Χρυσής Αυγής»

today24 Ιουλίου, 2013

Background
share close
      Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, οφείλω  εκ προοιμίου να δηλώσω πως νιώθω αποτροπιασμό προς κάθε μορφής βία, αυταρχισμό, πατερναλισμό και βαναυσότητα. Επομένως μακριά από μένα κάθε υπόνοια για εκ μέρους μου συμπάθεια προς τη «Χρυσή Αυγή», η οποία χρησιμοποιεί απαράδεκτους και λίαν επικίνδυνους τρόπους επιβολής των απολυταρχικών απόψεών της. Οφείλω όμως να υπενθυμήσω πως, είτε μάς αρέσει είτε όχι,  η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δημοκρατικότατα εκλεγμένου από χιλιάδες, δυστυχώς, συμπολίτες μας. Οφείλω επίσης να επισημάνω πως, ακόμα κι αν δέν συμφωνούμε ιδεολογικά με κάποιον, δεν σημαίνει απαραίτητα πως  απορρίπτουμε αβασάνιστα όλες τις θέσεις του. Ο δικτάτορας  Ιωάννης Μεταξάς  υπήρξε στρατιωτική ιδιοφυϊα και διοργάνωσε το Ι.Κ.Α., ενώ ο δημοκράτης «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέχθηκε, στην πρώτη περίοδο της πρωθυπουργίας του, την ύπαρξη τόπων εξορίας και εξόριστων αντιφρονούντων προς αυτόν συμπολιτών του.
       Εκείνο που με προέτρεψε να  ασχοληθώ με την περίπτωση της «Χρυσής Αυγής» είναι το ζήτημα που προέκυψε με τα συσσίτια που διοργάνωσε για τους απόρους, αποκλείοντας σκανδαλωδώς τους λαθρομετανάστες. Καταρχάς θεωρώ  τελείως απαράδεκτο και εξίσου αυταρχικό τον τρόπο με τον οποίο εναντιώθηκε σ’ αυτό ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τα άτομα, στα οποία επιθυμεί να προσφέρει την ελεημοσύνη του ή την όποια αγαθοεργία του, ο δε ελεήμονας δεν είναι διόλου υποχρεωμένος να αιτιολογήσει στους άλλους την απόφασή του. Και εν πάση περιπτώσει, κάποιοι άποροι θα οφεληθούν, έστω και πρόσκαιρα, από το συσσίτιο. Δεύτερο οι παλαιότεροι έλεγαν πολύ ορθά ότι  πρώτα φροντίζεις τον δικό σου κήπο κι ύστερα πηγαίνεις να βοηθήσεις και στου γείτονα. Η «Χρυσή Αυγή» έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει για τα συσσίτιά της τους ομοεθνείς της από τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες.
      Ενοχλεί τον κύριο Δήμαρχο ή τα άλλα κόμματα που θα  σιτιστούν  κάποιοι άποροι; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί δεν αναλαμβάνουν τη σίτισή τους εκείνοι που ενοχλήθηκαν από το σκεπτικό της «Χρυσής Αυγής»; Δεν είδαμε ωστόσο ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τη ΝΔ να διοργανώνουν συσσίτια για τους απόρους. Ποιος τους εμποδίζει σε αυτό; Απεναντίας, τα δύο  αυτά εναλασσόμενα στη διακυβέρνηση της χώρας,  από τη εποχή της Μεταπολίτευσης, κόμματα διασπάθισαν υπέρογκα ποσά του κρατικού κορβανά, δηλαδή των φορολογουμένων, και, όχι μόνο δεν ντράπηκαν γι’ αυτό, παρά είχαν επανειλημμένως το θράσος να επαιτούν με δόλιες υποσχέσεις την ψήφο μας. Πώς έρχονται τώρα να καυτηριάσουν τις αποφάσεις κάποιων νομότυπα εκλεγμένων συναδέλφων τους; Εξάλλου, ούτε είδαμε και τους Συριζαίους ή το ΚΚΕ να βοηθούν έμπρακτα τους πενόμενους μετανάστες. Μόνο κάποιες αντιρατσιστικές κορώνες ξέρουν να μπήγουν κατά  καιρούς και έτερον ουδέν. Κι αν δεν αρέσει στην Πολιτεία το κόμμα της “Χρυσής Αυγής”, ας το θέσει επιτέλους εκτός νόμου, παραβλέποντας όμως και παραβιάζοντας έτσι κατάφορα την εκπεφρασμένη προς αυτό εντολή  τόσων και τόσων Ελλήνων.
           Φοίβος Ι. Πιομπίνος      piombinos.blogspot.com

Συντάκτης: Φοίβος Πιομπίνος

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%