Φοίβος Πιομπίνος

Περί της Τροχαίας

today6 Οκτωβρίου, 2019

Background
share close

       Εμείς οι πολύπαθοι κάτοικοι της περιοχής της Πλατείας Μαβίλη αγωνιζόμαστε καθημερινά να σταθμεύσουμε στις προς τούτο προορισμένες θέσεις για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων. Οι υπόλοιπες, εφόσον δεν είναι απαγορευτικές από την Τροχαία, προορίζονται για τα οχήματα των επισκεπτών  της περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή υπάρχουν τα περισσότερα νοσοκομεία της Αθήνας, το Μέγαρο Μουσικής, το γήπεδο του Παναθηναϊκού και η Αμερικανική Πρεσβεία. Η περιοχή μας αποτελεί κοντολογίς την επί γης κόλαση ως προς την στάθμευση των αυτοκινήτων. Τις θέσεις  έχει προκαθορίσει αρκετά αποτελεσματικά, οφείλω να το ομολογήσω, η Δημοτική Αστυνομία. ΄Ετσι μέσα στη μέρα οι μόνιμοι κάτοικοι κατορθώνουν τελικά να βολευτούν, σε μεγάλη τις περισσότερες φορές απόσταση από την κατοικία τους κι ύστερα από πολύωρη αναζήτηση. Το πρόβλημα γίνεται αφόρητο τα βράδια, οπότε παύει να ισχύει η προαναφερθείσα διευθέτηση, και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής οπότε λειτουργούν τα πάμπολλα μπαράκια, καφετέριες και εστιατόρια τις περιοχής, τα οποία κατακλύζονται από τους θαμώνες τους με συνέπεια οι μόνιμοι κάτοικοι που επιστρέφουν εκείνες τις ώρες να αδυνατούν να βρουν τρόπο να παρκάρουν. Προσωπικά μού έχει τύχει να παρκάρω στην κάθοδο από τον Λυκαβηττό προς την οδό Σούτσου ενώ κατοικώ πλάι στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη.  Θα έπρεπε η διευθέτηση μεταξύ μονίμων κατοίκων και επισκεπτών να ισχύει ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, όπως πληροφορούμαι πως συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, οι δε κάτοικοι να μπορούν να σταθμεύουν ατιμωρητί και στις θέσεις που έχουν προβλεφθεί για τους επισκέπτες. Γιατί οι μέν επισκέπτες μπορούν να έρθουν στην περιοχή και χωρίς το όχημά τους, όμως οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάρουν το όχημά τους μέσα στο διαμέρισμά τους.

       Και τώρα ερχόμαστε στο θέμα της παράνομης στάθμευσης. Η Δημοτική Αστυνομία  με περισσή σπουδή δίνει αβέρτα κλίσεις, όμως δεν παίρνει τις πινακίδες των αυτοκινήτων , που γι΄αυτό φροντίζει η Τροχαία. Ζω πάνω από τριάντα δύο χρόνια στην περιοχή της Πλατείας Μαβίλη και γνωρίζω πολύ καλά πού μπορώ να σταθμεύω και   πού όχι. Με την ανοχή της Δημοτικής Αστυνομίας,  σταθμεύουμε όλοι  και σε θέσεις απαγορευμένες από την Τροχαία, εφόσον δεν παρεμποδίζουν ούτε κατά διάνοιαν την κυκλοφορία ή την κίνηση των αναπηρικών αμαξιδίων. Προς τι λοιπόν η Τροχαία να παίρνει τις πινακίδες των οχημάτων αντί να περιορίζεται στη γραπτή κλίση; Η Τροχαία όμως δεν τιμωρεί τα σχολικά πούλμαν που τις πρωινές ώρες αιχμής  κατακλύζουν το λεωφορειόδρομο  μπρος από το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο σημειωτέον  διαθέτει   γκαράζ,  ή τα τουριστικά πούλμαν μπρος από το στάδιο Αθηνών, δημιουργώντας καθημερινά κυκλοφοριακό χάος. Και ποιος ο λόγος να δίνει η Τροχαία και δεύτερη κλίση την επομένη εφόσον το όχημα δεν έχει αποσυρθεί και παραμένει στην απαγορευμένη θέση; Για να συμβαίνει τούτο  σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν  πήρε είδηση την κλίση, γιατί απλούστατα δεν αναζήτησε το αυτοκίνητό του αφού μπορεί να ήταν ασθενής ή και να πέθαινε.

      Αυτό συνέβη και μ΄εμένα. Την Κυριακή 18  Σεπτεμβρίου επέστρεψα στη γειτονιά, αργά τη νύχτα,  με κρίση κολικού του νεφρού και, αδυνατώντας να βρω μιάν οποιαδήποτε  θέση για να παρκάρω λόγω των ξενυχτάδικων της περιοχής, στάθμευσα τελικά εκεί όπου άπειρες φορές έχω παρκάρει παράνομα τη ανοχή της Δημοτικής Αστυνομίας, καθότι μόνιμος κάτοικος, όπως και οι άλλοι γείτονες πέρα από κίτρινες διαγραμμίσεις και μην παρακωλύοντας διόλου την κίνηση των τροχοφόρων. ‘ Αλλωστε η πλειονότητα των θέσεων είναι απαγορευτικές, πλην όμως άπαντες τις χρησιμοποιούν χωρίς ποινική συνέπεια. Την επομένη, 19 του μηνός, υπέστην χειρουργική επέμβαση και τη μεθεπομένη, 20 του μηνός, φρεσκοεγχειρισμένος πήγα γύρω στις 11 η ώρα το πρωί να δω τι γίνεται με το αμάξι μου. Πρόλαβα το αυτοκίνητο της Τροχαίας μόλις μού είχαν κόψει δεύτερη κλίση και είχαν πάρει τις πινακίδες μολονότι  το όχημά μου δεν εμπόδιζε κανέναν. Σε έντονο εριστικό κι εκνευρισμένο ύφος ο επικεφαλής απαξίωσε να απαντήσει ως οφείλει ένα δημόσιο όργανο στις ερωτήσεις ενός πολίτη, ενός φορολογουμένου  από τον οποίο αντλεί τη μισθοδοσία του. Όταν τον ρώτησα ταραγμένος  πού έπρεπε να απευθυνθώ για τα περαιτέρω, αντί να με συμβουλεύσει να πάω στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας της Πλατείας Καραϊσκάκη, θέτοντας τέρμα στη συζήτηση, μού είπε αναιδέστατα: «Να γκουγκλάρεις για να το βρεις» και απήλθε.

        Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%