Φοίβος Πιομπίνος

Περί του ελληνικού γονιδιώματος

today8 Μαρτίου, 2014

Background
share close

Τελικά πότε θα κυκλοφορήσουν πιο εκλαϊκευτικές ανακοινώσεις περί του ελληνικού γονιδιώματος για να πληροφορηθεί ο κόσμος ποιο είναι αυτό και σε ποιες πληθυσμιακές ομάδες ανευρίσκεται σήμερα αυτό; ΄Ετσι θα πάψουν να κυκλοφορούν πολλές ανεξέλεγκτες,   μη επιστημονικές πληροφορίες  και θα δοθεί σαφής, βιολογική απάντηση  σε διάφορες φήμες και χαρακτηρισμούς, άλλοτε ειρωνικούς κι άλλοτε πατριδοκάπηλους, γύρω απ’ αυτό το ζήτημα. Το λέω αυτό επειδή η επιστήμη ασχολείται πολλά ήδη χρόνια με την εν λόγω έρευνα και έχει καταλήξει σε άφθονα συμπεράσματα. ΄Αλλωστε δεν χρειάζεται να είναι κανείς γενετιστής για να δεί τα οφθαλμοφανή  διαφορετικά,  εξωτερικά και μόνο, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον έναν λαό από τον άλλον.

Το έναυσμα για τις παραπάνω απορίες μου το έδωσαν κάποιες πληροφορίες που διάβασα τις προάλλες στον ημερήσιο Τύπο. Αυτές προέκυψαν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από έρευνες, τις οποίες έκαναν γενετιστές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του University College του Λονδίνου και του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας. Οι εν λόγω γενετιστές εφάρμοσαν νέες στατιστικές μεθόδους για να αναγνωρίσουν και να χρονολογήσουν τις σημαντικότερες αναμείξεις πληθυσμών τα τελευταία 4.000 χρόνια. Και τούτο,  επειδή το DNA έχει τη δυνατότητα να αποκαλύπτει λεπτομέρειες παρελθόντων  γεγονότων που δεν είναι γνωστά στους ιστορικούς. Σύμφωνα λοιπόν με τις προαναφερθείσες έρευνες, βρέθηκε από το DNA  του λαού Του στη σύγχρονη Κίνα ότι γύρω στο 1200 κάποιοι Ευρωπαίοι, παρόμοιοι με τους σύγχρονους ΄Ελληνες  -άρα, συμπεραίνω εγώ, είναι γνωστό το γονιδίωμα των Νεοελλήνων, για το οποίο κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει ανοιχτά-  αναμείχθηκαν με έναν πληθυσμό που μοιάζει να είναι κινεζικός. Πιθανολογείται πως η προέλευση αυτού του ευρωπαϊκού DNA –  το νεοελληνικό γονιδίωμα είναι ίδιο με το αορίστως καλούμενο ευρωπαϊκό;- είναι από τους εμπόρους που ταξίδευαν στον γειτονικό Δρόμο του Μεταξιού. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί ΄Ελληνες έμποροι να ταξίδευαν στην Κίνα ώστε να άφησαν ίχνη του γονιδιώματός τους; ΄Αραγε να οφείλεται σε κάποιους ΄Ελληνες το ότι μια μεγάλη περιοχή της Κίνας ονομάζεται Γιουνάν, δηλαδή Ιωνία, όπως ονομάζουν την Ελλάδα όλοι οι Ασιάτες πλην των Κινέζων;

Επίσης, οι παραπάνω έρευνες ενισχύουν τη θεωρία για την ελληνική καταγωγή της φυλής των Καλάς στην ορεινή παραμεθόριο μεταξύ του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Πράγματι βρέθηκε πως οι Καλάς φέρουν τμήματα DNA από έναν αρχαίο ευρωπαϊκό –και πάλι- πληθυσμό. Η ανάμειξή τους πρέπει να συνέβη πριν από το 210 π.Χ., κάτι που ενδεχομένως  οφείλεται στο στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, o οποίος σημείωσε την παρουσία του στην περιοχή  από το 326 π.Χ. και  μετά. ΄Ετσι επαληθεύονται οι παραδόσεις της εν λόγω φυλής που κάνουν λόγο για την καταγωγή τους από τη στρατιά των Μακεδόνων. Επίσης δικαιώνονται όλοι εκείνοι οι ΄Ελληνες που υποστήριξαν αυτή την παράδοση και χλευάστηκαν ως ανόητοι υπερεθνικόφρονες από τους δήθεν ορθολογιστές και ψύχραιμους συμπατριώτες τους.

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos blogspot.com

Συντάκτης: Φοίβος Πιομπίνος

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%