Φοίβος Πιομπίνος

Περί του κορωνοϊού

today23 Αυγούστου, 2020 1

Background
share close

       Σίγουρα ο COVID-19 ήταν μέχρι πρόσφατα ένας άγνωστος ιός. Μπορεί να μη γνωρίζουμε ούτε και να μάθουμε ποτέ από ποια εργαστήρια  μάς προέκυψε, από ποιους προκλήθηκε και ποια ανομολόγητα συμφέροντα εξυπηρετεί, όμως αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι υπάρχει και είναι καταστρεπτικός. ΄Ετσι είναι κουταμάρα να τον αψηφά κανείς και να αμφισβητεί την ύπαρξή του, επειδή δεν έχει γνωρίσει κανέναν που να έχει αρρωστήσει από τον εν λόγω ιό. Κι εγώ δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν στο περιβάλλον μου που να έχει πεθάνει από ελονοσία ή τύφο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί η ελονοσία ή ο τύφος. Επίσης το ότι μπορεί περισσότερα άτομα να πεθάνουν ώς το τέλος του έτους από καρκίνο παρά από τον κορωνοϊό  δεν τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο, αφού ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτική ασθένεια. Γεγονός επίσης είναι ότι μετά τον οικονομικό πόλεμο, έχουμε περάσει στον βιολογικό, οδεύοντας και προς τον στρατιωτικό.  Βοηθούσης πάντως της παγκοσμιοποίησης, που τόσο μεθοδικά και ευφυώς από δεκαετίες προετοιμάστηκε, σκοτεινές δυνάμεις τρομοκράτησαν τον παγκόσμιο πληθυσμό της γης και τον ενέκλεισαν  επιτυχέστατα χωρίς αυτός διόλου να διαμαρτυρηθεί.

       Ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με τον κορωνοϊό είναι ότι παρέλυσε από την επιδημία η έτσι κι αλλιώς προβληματική οικονομία μας, αφού έκλεισαν όλες οι μικροεπιχειρήσεις και τίποτα δεν λειτουργούσε. Οι μικροεπιχειρηματίες έχασαν την απασχόλησή τους και βρέθηκαν τρόπον τινα σε αναγκαστικές διακοπές. Εντύπωση μού προξενεί ωστόσο το ότι αντί όλοι αυτοί να ανασκουμπωθούν μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων προκειμένου  να μετριάσουν κάπως τις ζημίες που υπέστησαν, έφυγαν για επιπλέον θερινές αυτή τη φορά διακοπές. Κανονικά θα έπρεπε για φέτος να μη φύγει απολύτως κανείς σε διακοπές και όλη η χώρα να εργάζεται για να μπορέσει κάπως να ορθοποδήσει η βαριά τραυματισμένη οικονομία μας.  Αντ΄αυτού στραφήκαμε στον τουρισμό για την είσπραξη ασημαντότατων τελικά εσόδων και συγχρόνως την εισαγωγή κρουσμάτων κορωνοϊού, από τον οποίο  εμείς, μεταξύ μας, μέσα στη χώρα μας, θα έπρεπε ύστερα από την καραντίνα να έχουμε απαλλαγεί.

       Φοίβος Ι. Πιομπίνος     piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Πολιτισμός

Υπεράνθρωποι καλλιτέχνες!

Δείτε μία πρόβα και παράσταση από τα φημισμένα ρωσικά μπαλέτα Μοϊσέγιεφ μπαλέτα Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ (Igor Moiseyev). Ιδιαίτερα αγαπητά στην Ελλάδα όπου έχουν δώσει πολλές παραστάσεις. Απίστευτη πρόβα, εκπαίδευση μεγατόνων... απίστευτη δυνατότητα του ανθρώπου, δεν υπάρχουν λόγια! Απολαύστε τους!

today23 Αυγούστου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%