Φοίβος Πιομπίνος

Οι προκυμαίες του Πειραιά

today25 Ιουλίου, 2013

Background
share close

Όποιος κατεβεί στον Πειραιά, προκειμένου να ταξιδέψει ατμοπλοϊκώς και έχει την ατυχία να χρειαστεί να περιμένει το πλοίο που θα τον μεταφέρει στο νησί του προορισμού του, βιώνει κατά τους θερινούς μήνες την τραυματική περιπέτεια της αναμονής σε μιαν ασφαλτοστρωμένη Σαχάρα, μες στο λιοπύρι, κάτω από τον ανελέητο ήλιο του καλοκαιριού. Εξάλλου τον χειμώνα βρίσκεται εκτεθειμένος στη βροχή ή στους παγερούς ανέμους, που σαρώνουν τους άπλετους χώρους του λιμανιού.
Κι όμως το πρόβλημα μπορεί κάλλιστα να λυθεί, εφόσον ο ΟΛΠ ή όποια άλλη αρμόδια κρατική υπηρεσία μεριμνήσει να τοποθετηθούν στέγαστρα, κάτω από τα οποία να περιμένει το επιβατικό κοινό υπό στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες, προφυλαγμένο από τις οποιεσδήποτε αντίξοες καιρικές καταστάσεις. Σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια υπάρχουν σύγχρονοι σταθμοί αναμονής, από τους οποίους οι επιβάτες επιβιβάζονται κατευθείαν στα πλοία, όπως συνήθως γίνεται και στους αερολιμένες για τους επιβάτες των αεροπλάνων. Τον ίδιο σκοπό με τα στέγαστρα θα εξυπηρετούσε επίσης -και μάλιστα με πιο οικολογικό χαρακτήρα- η δενδροφύτευση των αποβαθρών με βαθύσκια, αειθαλή δέντρα, που θα προστατεύουν τους επιβάτες με το φύλλωμά τους και θα τους ξεκουράζουν το βλέμμα από τη μουντάδα της ασφάλτου και του τσιμέντου.
Σημειωτέον επίσης ότι είναι αδύνατη η πρόσβαση με ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί στην αποβάθρα απ’ όπου αποπλέουν τα ιπτάμενα δελφίνια και τα καταμαράν, τα οποία εξυπηρετούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Τούτο βάζει σε τεράστια ταλαιπωρία όχι μόνον όσους μεταφέρουν βαριές αποσκευές, αλλά κυρίως τα ηλικιωμένα ή ανήμπορα άτομα που εμφανίζουν κινητικά προβλήματα.

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.blogspot.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%