Φοίβος Πιομπίνος

Σκόρπιες σκέψεις γύρω από την τέχνη (Β’)

today4 Δεκεμβρίου, 2014

Background
share close

Η τέχνη είναι ο πιο αδιάψευστος, ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας μιας κοινωνίας και μοναδικός αφηγητής της ιστορίας.
Όταν ένα προϊόν καλλιτεχνικής έκφρασης κατορθώσει να καταγράψει μιαν ιστορική στιγμή κάποιου εξέχοντος προσώπου ή ενός κοινωνικού συνόλου, είτε αυτό αφορά την καθημερινότητά τους, είτε ένα γεγονός μεγάλης σημασίας γι’ αυτά, και να την απαθανατίσει δια παντός, τότε έχουμε να κάνουμε μ’ ένα αληθινό έργο τέχνης.
Η τέχνη δεν προπορεύεται της εποχής της, όπως ακούγεται συχνά να λέγεται αβασάνιστα. ΄Ισα ίσα η τέχνη είναι ο πιστότερος καταγραφέας της εποχής της. Απλώς το κοινό βρίσκεται συνήθως και στη συντριπτική πλειονότητά του πίσω από την εποχή του ή μάλλον δεν συνειδητοποιεί τις εξελικτικές διεργασίες της εποχής του.
Ενώ τα πάντα, πολιτική, ιδεολογίες κ.ά. συντελούν στο να διαχωρίζονται οι άνθρωποι, η τέχνη, και μόνο αυτή, τους ενώνει. Μια καντάτα του Μπαχ ή ένα κοντσέρτο του Μότσαρτ αρκεί για να συνενώσει, έστω και για μερικά λεπτά της ώρας, επί τω αυτώ, δεκάδες άτομα σ’ έναν συναυλιακό χώρο.

Φοίβος Ι. Πιομπίνος piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική

Ο Μπομπ Ντίλαν δίνει συναυλία για ένα μόνο άτομο

Μεταξύ των αποκλειστικών και υπερπολύτιμων εισιτηρίων για συναυλίες παγκοσμίως, αυτό ίσως είναι το κορυφαίο! Μια συναυλία του θρύλου της ροκ Μπομπ Ντίλαν, με έναν μόνο θεατή! Ο Ντίλαν και το συγκρότημά του έδωσαν, την Κυριακή το απόγευμα, συναυλία στη μουσική Ακαδημία της Φιλαδέλφειας σε μόλις έναν τυχερό θαυμαστή: τον σουηδό δημοσιογράφο Fredrik Wikingsson, ο οποίος εργάζεται σε σειρά ταινιών για το πώς μοναχικά άτομα αντιμετωπίζουν γεγονότα που έχουν σχεδιαστεί για μεγάλα πλήθη. Ο Wikingsson, που […]

today3 Δεκεμβρίου, 2014

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%