Φοίβος Πιομπίνος

Τα “τελετικά περάσματος”

today29 Ιουλίου, 2016

Background
share close

Η γέννηση, η μύηση και ο ίδιος ο θάνατος είναι τα τρία μόνα αληθινά, γνήσια «τελετικά περάσματος» (γαλλ. rites de passage) στο βίο ενός ανθρώπινου όντος.

Με τη γέννησή του ο άνθρωπος εισέρχεται στον πτωτικό ετούτο  κόσμο της ύλης, στον ψευδαισθητικό, απατηλό κόσμο της σκληρής πραγματικότητας.

Με τη μύηση ο άνθρωπος που επιζητεί  ως ψυχική ανάγκη και ως ηθικό αίτημα την απαλλαγή του από τα δεσμά της ύλης περνά υπό την καθοδήγηση ενός διδασκάλου-μυητή σε πνευματικότερους  χώρους και  αρχίζει να καθίσταται κοινωνός του κόσμου των Ιδεών και να βιώνει σταδιακά ψήγματα της αιώνιας Αλήθειας.

Με τον θάνατο ο άνθρωπος αφήνει επιτέλους, εγκαταλείποντας το φθαρτό και λίαν περιοριστικό σαρκίο του, τον πεπερασμένο ετούτο κόσμο της τριδιάστατης ύλης και περνάει σε άλλες διαστάσεις και άλλα επίπεδα, εφόσον το επέτρεψε ο επί της γης βίος και πολιτεία του, προκειμένου να συνεχίσει την πνευματική του εκπαίδευση  καθώς και την ανοδική πορεία του

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος   piombinos.com

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Lifestyle

Όλη η showbiz στο πάρτι του David Guetta στην Μύκονο!

Στη Μύκονο βρέθηκε την Κυριακή ο David Guetta για το καθιερωμένο πάρτι που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Cavo Paradiso, και ξεσήκωσε τον κόσμο με τη μουσική του. Ο διεθνούς φήμης dj έδωσε τον καλύτερό του εαυτό χαρίζοντας στον κόσμο κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες και κάνοντας τους να χορεύουν ασταμάτητα! Ανάμεσα στο κοινό που έσπευσε να απολαύσει τον αγαπημένο καλλιτέχνη ήταν και ο Αντώνης Ρέμος, ο Κώστας Πηλαδάκης, ο Ηλίας […]

today28 Ιουλίου, 2016

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%