Μαρία Παπαϊωάννου

Alan Santin – “Ένας τραγουδιστής με καρδιά Έλληνα!”

today27 Μαΐου, 2016

Background
share close

Ένας πολυτάλαντος μουσικός, ένας παθιασμένος, γοητευτικός άνθρωπος!

Γεννημένος στην Ισπανία από μητέρα Κουβανή και πατέρα Ισπανό, έζησε από 10 χρονών στο Παρίσι μέχρι το 2004, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα και έγινε έκτοτε η πατρίδα της καρδιάς του! “Ήρθα για διακοπές και είμαι εδώ τα τελευταία 11 χρόνια! Η Ελλάδα είναι μάγισσα! Με μάγεψε η ομορφιά της και η φιλοξενία των Ελλήνων! Η Ελλάδα μου πήρε την καρδιά μου! Νιώθω σαν στο σπίτι μου! Δεν νιώθω ξένος! Έχω πάθος με την Ελλάδα! Και πολύ καλούς φίλους Έλληνες, μουσικούς και συνεργάτες!” Όταν πρωτοήρθε έζησε στην Κάτω Αχαΐα όπου η ζωή εκεί της επαρχίας τον ενθουσίασε -και μετά ήρθε στην Αθήνα!

Τραγουδάει από 7 χρονών, αργότερα έμαθε κιθάρα, όμως ο ίδιος λέει πως είναι κρουστός.

Μια ζωή ταξίδια! Στην Νότια Γαλλία γνωρίστηκε με τους Gipsy Kings -τότε Los Reyes!- οι οποίοι μεσουράνησαν στην δεκαετία του 90! Συνεργάστηκαν επί 7 χρόνια! Ο Alan έκανε φωνητικά στο συγκρότημα! Αν και γεννημένοι στην Γαλλία η τσιγγάνικη καταγωγή τους έφερε ένα πρωτόγνωρο μουσικό blend, το rumba flamenca στυλ με ποπ επιρροές το οποίο ταίριαξε στο δικό του ταμπεραμέντο.

Χαρισματικός ερμηνευτής ο Alan της Latin Live Fusion μουσικής, ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο αισθαντικό τρόπο τραγούδια σε στίχους ισπανικούς, γαλλικούς, αγγλικούς, ιταλικούς, αλλά και ελληνικούς με προτίμηση στα μουσικά είδη flamenco, salsa fusion, new flamenco, fusion, blues, jazz.

Δώρο Θεού θεωρεί την φωνή του! “Η μουσική είναι τρόπος ζωής! Είμαι βιβλίο ανοιχτό! Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου! Δίνω ό,τι έχω μέσα μου και παίρνω πίσω αγάπη! Και στην Ελλάδα, περισσότερη από οπουδήποτε αλλού!

Η μουσική είναι μια γλώσσα που δεν έχει σύνορα ούτε λογική!” Του αρέσει να αναζητά παραδοσιακούς ήχους, να ψάχνει όργανα και διάφορα είδη μουσικής και να τα αναμειγνύει! Όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα τρελάθηκε με το ρεμπέτικο! Γρήγορα έμαθε να χορεύει και ζεϊμπέκικο! Ο χορός άλλωστε είναι το ίδιο μέσα στο αίμα του όπως και η μουσική!

Με τον ngradio ήρθε σε επαφή σε μια συναυλία του Τσιαμούλη στο Γυάλινο θέατρο! Όπως μας είπε, τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η παραδοσιακή μουσική.

Πώς ορίζει την μουσική του; “Gipsy Fusion, Latin Fusion! To latin εξάλλου από τους Έλληνες το έχουμε!» Πολλοί είναι οι δρόμοι του φλαμένκο, μας είπε, όπως και της ελληνικής μουσικής…

“Έχω ψυχή ελεύθερη, τσιγγάνα! Έπαιζα μουσική χωρίς να ξέρω νότες!” Αυτή την άναρχη παθιασμένη αίσθηση της ελευθερίας που αποπνέει το φλαμένκο φοβήθηκε, εξάλλου, ο δικτάτορας Φράνκο και το απαγόρευσε στην Ισπανία!

Ακούσαμε τραγούδια από τον δίσκο του Eau de passion (2015) και όπως μας είπε σύντομα ακολουθεί δεύτερος!

Στο τραγούδι “Άνεμος” έχει βάλει γκάιντα καθώς η Βόρεια Ισπανία από όπου κατάγεται έχει κέλτικες ρίζες! Ιδιαίτερα αγαπητό στην Κύπρο, βρέθηκε στην τρίτη θέση των hits! Σε ένα από τα τραγούδια του δίσκου έχει βάλει και ελληνικούς στίχους! Το 2007 εξάλλου τραγούδησε το “Απορώ” του Πάριου χωρίς να ξέρει Ελληνικά!

Η έκπληξη της εκπομπής ήταν να μας τραγουδήσει live -με τον αγαπημένο του συνεργάτη και φίλο Μάκη Μέρλο στο Korg! Δυστυχώς ο έτερος μουσικός της παρέας, ο Αποστόλης Κατσάνος, δεν ήρθε λόγω γρίπης!

“Η μουσική είναι πάθος και αγάπη! Αν βρεις στην μουσική ένα κομμάτι του εαυτού σου γίνεσαι καθρέφτης! Εγώ ένα παιδάκι είμαι!” μας είπε! Και μας αποχαιρέτισε τραγουδώντας το σπαραχτικό “My Way”!

Στο επανειδείν Alan! “Με χαρά, υγεία, χαμόγελο!”

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%