Μαρία Παπαϊωάννου

Αλκιβιάδης Στεφανής, ένας χαρισματικός πολιτικός όλων των Ελλήνων!

today3 Ιανουαρίου, 2021

Background
share close

Η επαναλειτουργία του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Καστελόριζου, μια εμβληματική κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες!

Δυο λόγια για τον Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με αφορμή την πρόσφατη προσωπική του παρέμβαση για την επαναλειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου του Καστελόριζου σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο διεθνώς διαδικτυακό σταθμό NGradio. Μια εμβληματική κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες! Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής μιας λαμπερής προσωπικότητας που μας ξαφνιάζει κάθε φορά με την ευαισθησία και τις πρωτοβουλίες του στον πολιτισμό και την κοινωνία εξίσου με την σοφή, ακάματη δράση του για την ασφάλεια της πατρίδας μας.

   Είναι ακριβώς το είδος της εξουσίας που χρειάζεται η Ελλάδα! Εμπνευσμένη αποτελεσματικότητα και εθνική ευαισθησία σε συνδυασμό  με γνώση αλλά και εμπειρία! Στο πρόσωπο του κ. Στεφανή βλέπουμε αυτό ακριβώς. Έναν κοσμοπολίτη Έλληνα με βαθειά ελληνική παιδεία και συγκινητική αγάπη και νοιάξιμο για την πατρίδα μας και τον πολιτισμό της! Το αποδεικνύει από όποιο θεσμικό μετερίζι τον καλεί να την υπηρετήσει κάθε φορά η πολιτεία! Ως αρχηγός ΓΕΣ κατάφερε να μας αλλάξει με το κύρος του διεθνώς, αλλά και το ύφος και το ήθος του, την εικόνα του «στρατιωτικού» και του ρόλου του στρατού στην κοινωνία. Στην διάρκεια της θητείας του αναβάθμισε εντυπωσιακά αυτή την εικόνα με την συνεχή παρουσία του και προσφορά λύσεων στα πάσης φύσεως προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και των ακριτικών μας  περιοχών (ιατρική βοήθεια, αναστυλώσεις και συντηρήσεις πολιτιστικών μνημείων, σχολείων κ.λπ.)

   «Εθνική ασφάλεια, κοινωνική ευαισθησία και πολιτισμός, μαζί»: αυτό υπηρετεί και από το σημερινό του αξίωμα ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας! Και κάνει την διαφορά! Θυμίζω μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της οικίας Μελά ως φόρο τιμής στον ένδοξο Μακεδονομάχο αλλά και πρόκληση της εθνικής μας μνήμης!

Παράλληλα με τις συνεχείς επισκέψεις του σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων βρήκε χρόνο και για την Κίναρο τα φετινά Χριστούγεννα, όπου μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τίμησε την κυρά Ρήνη «την μοναχική και γενναία» ακρίτισσα!

Το Καστελόριζο εκπέμπει λοιπόν ξανά στέλνοντας, μαζί με την σημαία της κυρά Ρήνης, παντού, το μήνυμα πως ο πολιτισμός -συνώνυμο της «όμορφης και παράξενης πατρίδας μας» όπως λέει ο Οδυσσέας Ελύτης- είναι ισχυρότερος από την βαρβαρότητα!

Υπενθυμίζω τα λόγια του τον Μάρτιο του 2020: «Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας!» Τότε αντιμετώπισε επιτυχώς 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο κάνοντας τους Τούρκους να οπισθοχωρήσουν από την πρόθεση τους να χρησιμοποιήσουν το -διεθνές ούτως ή άλλως- πρόβλημα των προσφύγων και παράνομων μεταναστών προκειμένου να πλήξουν  πολλαπλώς την Ελλάδα. Υπερασπίστηκε εξίσου σθεναρά τα σύνορα μας και στο Αιγαίο.

Κλείνοντας θα επαναλάβω ό,τι είχα γράψει τότε: «Με τον Αλκιβιάδη Στεφανή around σίγουρα η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται πιο ήσυχη!» Tον ευχαριστούμε από καρδιάς!

Αλκιβιάδης Στεφανής, ένας χαρισματικός πολιτικός όλων των Ελλήνων!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%