Μαρία Παπαϊωάννου

Άρης Δαβαράκης, ένας καινούργιος αγαπημένος φίλος της μεγάλης οικογένειας του Ngradio

today5 Δεκεμβρίου, 2017

Background
share close

Ο Άρης Δαβαράκης, ταλαντούχος στιχουργός, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και σπούδασε στο Παρίσι Lettres Modernes. Εμφανής η αλεξανδρινή του καταγωγή στην ευγένεια, τον κοσμοπολιτισμό, την παιδεία του! Αξιαγάπητος, παιδικός, με βλέμμα τρυφερό και παιγνιδιάρικο, έτοιμος για καινούργια όμορφα πράγματα!
Συμφωνήσαμε πως αναδιαμορφώνεται το παρελθόν! Το ξαναχτίζουμε! Με τα υλικά των ονείρων μας! Εκείνος εξάλλου γνωρίζει από όνειρα! Γνώρισε την μαγική εποχή του Χατζιδάκι και του Τρίτου Προγράμματος και μας χάρισε τους αξέχαστους στίχους του ήδη από τα 22 του χρόνια…

Σαν παλιό σινεμά, πωλητής ιδανικών στιγμών και τόσα άλλα που έγιναν κομμάτια της ψυχής μας… «Τώρα είμαι γυμνός, μοιάζω σαν Θεός, φωτεινός δυνατός,
μπορείς να μ’ αγαπήσεις μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή
το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή…»

«Πουλώ πανάκριβες στιγμές, ιδανικές μα ποιος θα μου τις αγοράσει;»
Και στην συνέχεια έως σήμερα εκατοντάδες τραγούδια με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές!
Love at first sight με τον Ngradio! Κατασυμπαθηστήκαμε και ξεκινήσαμε μεμιάς να κάνουμε σχέδια συνεργασίας! Στην δεύτερη συνάντηση, ο κύβος ερρίφθη: θα κάνει εκπομπές στον σταθμό μας! Μαζί στο ραδιόφωνο του πολιτισμού και της όμορφης Ελλάδας!

Άνθρωπος βαθύς ο Άρης. Και σεμνός! Πρέπει εσύ να τον ανακαλύψεις! Παραθέτω απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του:
«Δεν έχω σκεφτεί τι σημαίνει για μένα ο Θεός. Εκ των πραγμάτων αισθάνομαι μια ταπεινότητα μπροστά σε όλο αυτό το μεγαλείο του σύμπαντος, στην τάξη και την αρμονία της φύσης, στους πλανήτες, το ξημέρωμα και το βράδιασμα, το χειμώνα και το καλοκαίρι, τη θάλασσα που δεν ξεχειλίζει μέσα στη μούρη μας, τη βαρύτητα που μας κρατάει κάτω, που όλα λειτουργούν ομαλά. Περιλαμβάνει και πολέμους και καταστροφές και τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων, αλλά και αγάπη και σεξ και παιδιά και έρωτες και επιτυχία και ταξίδια και ό,τι αρέσει στον καθένα.

Ο Θεός βρίσκεται σε όλη την ευτυχία που ζούμε, μαζί με τα προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα από μικρός αυτή την αίσθηση για το Θεό και σαφώς με έχει επηρεάσει η σχέση μου με το Άγιο Όρος. Βρέθηκα εκεί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου και στην αρχή με γοήτευσε η φύση. Άρχισα να περπατάω, επισκέφτηκα όλα τα μοναστήρια, όχι τόσο με θρησκευτικό συναίσθημα, δεν ήξερα ακόμα τι πάει να πει να εξομολογείσαι και να κοινωνείς. Το 1990 εξομολογήθηκα για πρώτη φορά σε ένα γέροντα στη Μεγίστη Λαύρα, ο οποίος από τότε είναι ο πνευματικός μου. Ακόμα κι αν διαφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα, ακόμα κι αν παλιότερα πολλά με έβρισκαν αντίθετο, με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα. Είναι ψυχανάλυση χωρίς να διατηρείς την περσόνα σου, γιατί στον ψυχαναλυτή δύσκολα αφήνεσαι για να αποκαλύψεις εντελώς τα βαθύτερά σου σκοτάδια. Στον πνευματικό είναι λίγο σαν τον έρωτα, αφήνεσαι γιατί δεν σε νοιάζει!»
Είναι βέβαιο πως ό,τι δεν τον σκότωσε τον έκανε πιο δυνατό!

Άρη, χαρά μεγάλη που συναντηθήκαμε!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%