Μαρία Παπαϊωάννου

Δαλάι Λάμα: «Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους!»

today5 Μαρτίου, 2020

Background
share close

«Κρατήσετε τους Ευρωπαίους στην Ευρώπη», προέτρεψε σε συνέντευξή του ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, Δαλάι Λάμα, σημειώνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος «μπορεί να γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική» εάν δεν σταλούν στις πατρίδες τους οι μετανάστες.

Σε μια συνέντευξη στο BBC που προκάλεσε αίσθηση, ο Λάμα τόνισε ότι μόνο σε έναν «περιορισμένο αριθμό» μεταναστών πρέπει να επιτρέπεται να παραμένει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε:

Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα. 

Βέβαια αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα αναφέρεται στο μεταναστευτικό, καθώς για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει πέρσι σε ένα συνέδριο στο Μάλμε της Σουηδίας.

«Να τους υποδεχτείτε, να τους βοηθήσετε και να τους εκπαιδεύσετε, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν ξανά την δική τους χώρα. Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους» είχε πει τότε ο Δαλάι Λάμα.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο διαδοχής του από γυναίκα, επανάλαβε μία φράση που είχε πει και το 2015: «Μία γυναίκα Δαλάι Λάμα θα πρέπει να είναι πιο όμορφη!» Ο υπέροχος Δαλάι Λάμα!  

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Ο NG προτείνει

«Μες του Βοσπόρου τα στενά….» Ένα μουσικό οδοιπορικό στην Πόλη και την Μικρά Ασία στο θέατρο Ολύμπια

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 20:30, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων υποδέχεται, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τον Μιχάλη Δημητριάδη και την Σοφία Παπάζογλου σε μια συναυλία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του  Άγγελου Ηλία, που θα μας ταξιδέψει στα στενά του Βοσπόρου, “εκεί που σμίγουν η Δύση και η Ανατολή”. Σοφία Παπάζογλου Στη συναυλία θα παρουσιαστούν δύο δίσκοι του συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, οι οποίοι θεωρούνται από τους […]

today4 Μαρτίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%