Μαρία Παπαϊωάννου

Δημήτρης Αποστολάκης ένας μεταφυσικός μουσικός!

today16 Δεκεμβρίου, 2019

Background
share close

Ξανά στον Ngradio ο αγαπημένος μας φίλος με αφορμή “Το Δρακοδόντι”, ένα έμμετρο παραμύθι στο Θέατρο Ροές! Σταχυολογώ ad libitum από τον χειμαρρώδη του λόγο! Απολαύστε τον! 

“Μου αποπνέετε αίσθηση οικειότητας!  Αισθάνομαι ότι είμαι συγγενής με αυτόν με τον οποίο έχω αισθητική και ηθική συγγένεια! 

Προσπαθώ σαν τον μαραγκό να πελεκήσω  το ξύλο  μου πού είμαι εγώ ο ίδιος, το ίδιο το σύμπαν!  Πλανιάρω το ιερό μου ξύλο! 

Φτιάχνω ένα ψηφιδωτό της μουσικής!  Είναι το παιχνίδι μου, η ανάγκη μου! Οι νότες και οι λέξεις δεν είναι δικές μου, είναι οικουμενικές!  Το χέρι του καιρού γράφει την μουσική! 

Μία εκδοχή της λέξης Χαΐνης είναι από τον Κάιν!

Η βλακεία είναι ανίκητη! 

Nα εμπιστεύονται τον μουσικό! Εκείνος παίρνει την ευθύνη της αφήγησής του! 

Με τις πολεμικές τέχνες παίρνω γνώση από την γη και την ανεβάζω προς τα πάνω! 

Το σώμα σου είναι μουσικό όργανο!  Το κουρδίζεις!

Ο υπέρτατος σκοπός των Πολεμικών Τεχνών είναι να μη χρησιμοποιούνται! 

Η ζωή και η τέχνη διδάσκουν την ολική οικονομία  μαζί με τον ρυθμό και την ροή. 

Πηγαίνετε εκεί όπου αγαπάτε ή εκεί όπου φοβάστε!

Ο μόνος αληθινός κόσμος είναι της φαντασίας! Να είσαι ευσυνείδητος γεωργός στο χωραφάκι σου! Βρείτε τον φαντασιακό σας κήπο!  Ο γεωργός είναι απολύτως σίγουρος πως θα ανθίσει ο καρπός! Αγαπώ και καλλιεργώ τον φαντασιακό μου κήπο. 

Το Τάι Τσι  θυμίζει τον Λάο Τσε, τον Ηράκλειτο, τον Αναξίμανδρο, τον Αναξιμένη, τον Θαλή, τον Επίκουρο! Είναι σωματικοποίηση  της κινεζικής ιατρικής,  είναι εκστατικός χορός,  είναι διαλογισμός σε κίνηση. 

Η Δύση απομαγεύτηκε! 

Τους νοιάζει να φάνε και όχι με ποιον θα φάνε!  Χωρίς ειρήνη! 

Ασκώ το πολεμικό  κομμάτι του  Τάι Τσι! Παίρνω και δίνω μαθήματα!  Κοινωνώ την τέχνη που αγαπώ!  Η χαλάρωση είναι κούρδισμα!  Το σώμα τότε είναι σε εγρήγορση!  Η μουσική δεν είναι οι νότες, είναι η παύση έλεγε ο Μπετόβεν! 

Η αρρώστια είναι αποσπασματικότητα! Παραμελήσαμε ένα μέρος μας! Η θεραπεία είναι ομορφιά!

Ό,τι είναι γοητευτικό σας θεραπεύει εξ ου και η «γητειά».  Η τέχνη θεραπεύει! Εντρυφείς στο σχέδιο του θεϊκού νου, στην θεϊκή οικονομία και την αδιάλειπτη ροή.  

Αν δεν έχουμε να κάνουμε κάτι μαζί δεν έχει νόημα! Η παρουσία τα λέει όλα.  Η ειλικρινής μοναξιά! Να είσαι παρών- ελεύθερος! Ο ελεύθερος πολίτης αφηγείται! 

Αγάπησα την ζωή ξέροντας να πολεμώ!  Έτσι έμαθα την ειρήνη!  Να δίνεις χαρά με την παρουσία σου!

Ο μεγάλος πολεμιστής κρατά τα στρατεύματά του άθικτα!  Όπως και του εχθρού!  Τους μεγάλους πολεμιστές δεν τους γαβγίζουν τα σκυλιά! 

(Το Τάι Τσι είναι μουσική, είπε ο Στέλιος!) Είμαι ο λογιστής του συναισθήματος!  Το «δια χειρός!»  Τι έχω να δώσω; Πέντε  λίτρα αίμα!  Σας χαρίζω όλα μου τα τραγούδια! 

Έρωτας σημαίνει σκοτώνω τον παλιό εαυτό! Είναι η δύναμη που μεταλλάσσει την ζωή! Ο έρωτας είναι κατάσταση ύπαρξης! Συντονισμός μιας καρδιάς με μιαν άλλη! Η αφιέρωση έχει να σου πει χιλιάδες πράγματα!  Είμαστε οι σχέσεις μας! Όταν ερωτεύεσαι πραγματικά, δεν γερνάς!

Η επικοινωνία μας δεν είναι για χόρταση, είναι για μεζεκλίκι! 

Ό,τι όμορφο βλέπετε γύρω σας υπάρχει μέσα σας!

Καλή επιτυχία στην νέα σου παράσταση, Δημήτρη! Πάντα ενδιαφέρων, πρωτότυπος, γεμάτος σπιρτάδα!

Έχουμε ενώσει δύο κολεκτίβες, τους Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμΩς κινείται».  Τα δώρα τα βγάζει το μαζί! Η ομάδα αυτή είναι τσίρκο και σύγχρονος χορός! Τους διακρίνει η ευγένεια, η οξυδέρκεια, η γενναιότητα, η αισθητική. Έξι χορευτές και επτά μουσικοί! Η Χριστίνα Σουγιουλτζή  είναι μία σπουδαία προσωπικότητα!  Συνεχίζει μία μυσταγωγική παράδοση!  Το Δρακοδόντι,  η παράστασή μας, σου δείχνει πώς να βρεις τον ουράνιο εαυτό σου! Ο αιώνιος καημός του Οδυσσέα της εσωτερικής ανακάλυψης!  Ιερή διαδρομή από το χώμα στον ουρανό!”

Το Δρακοδόντι: Θέατρο Ροές στο Γκάζι, Σάββατο και Κυριακή 9-10μμ  (23.11.2019-26.1.2020)

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Αποστολάκης-Χαΐνηδες

Στίχοι: Δημήτρης Αποστολάκης

Σκηνοθεσία-χορογραφία: «Κι όμΩς κινείται»-Χριστίνα Σουγιουλτζή 

Μην το χάσετε!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%