Μαρία Παπαϊωάννου

Έφυγε η Jessye Norman! Μια σπουδαία φωνή! Καλό Ταξίδι αγαπημένη!

today4 Οκτωβρίου, 2019

Background
share close

“Υπάρχει ένα είδος ανθρώπου που είναι τόσο ενσωματωμένη στη φύση του η πειθαρχία που αν και πειθαρχημένος φαίνεται απολύτως ελεύθερος… Εγώ μάλλον ανήκω σε αυτή την κατηγορία… Αφήνομαι σαν φύλλο στον άνεμο και τελικώς δεν χάνομαι… Είναι σαν να ξέρει ο άνεμος τα μυστικά μου… Σαν να του έχω δώσει από πριν τη διεύθυνση του στόχου μου. Πιστεύω ότι μερικοί άνθρωποι νιώθουν τόσο ελεύθεροι που ακόμη και ο άνεμος, φυσώντας απλώς, εκτελεί το δικό τους δρομολόγιο.


Δεν ξέρω αν η ευτυχία αρχίζει και τελειώνει με αυτή την ανακάλυψη… Πάντως είμαι σίγουρη ότι ένα από τα πιο ευτυχή πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν άνθρωπο είναι να ανακαλύψει τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπάει, τι είναι αυτό με το οποίο μπορεί να παθιαστεί. Από τη στιγμή που κάποιος θα το ανακαλύψει, και μάλιστα βρει τον τρόπο να ζει από αυτό, μιλάμε για έναν εξαιρετικά τυχερό άνθρωπο. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που εμποδίζει κάποιους να συναντηθούν με το πάθος τους, αλλά πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάτι στη ζωή το οποίο μπορούμε να κάνουμε καλά, με το οποίο μπορούμε να παθιαστούμε. Για μένα το πάθος αυτό είναι το φως. Αυτό κουβαλάμε. Με αυτό γράφουμε την ιστορία μας ­ όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι!”

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Περί της ισότητας των φύλων

    Πότε  θα αντιληφθούμε επιτέλους ότι δεν στέκει ο όρος  «ισότητα των φύλων»; Άλλωστε πουθενά στη φύση δεν βλέπουμε την ισότητα. Μόνο για την ισοτιμία των φύλων μπορούμε να κάνουμε λόγο. Θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον ανόητη τη θέσπιση του Βραβείου Τώνια Μαρκετάκη για την Καλύτερη Γυναίκα Σκηνοθέτη, το οποίο απονεμήθηκε κατά τη λήξη του εφετινού 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρών Μήκους Δράμας στην Άρτεμη Αναστασιάδου για την ταινία της «I Am Mackenzie». […]

today3 Οκτωβρίου, 2019

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%