Blog

Ξανά στον αστερισμό-Βασίλης Λέκκας!

today22 Σεπτεμβρίου, 2016

Background
share close

Νόβα που εκρήγνυται στην σκηνή!

Οικογένεια ο Βασίλης! Λες και δεν πέρασε μια μέρα από την προηγούμενη εκπομπή! Εκείνος με την ίδια εγρήγορση για το τι συμβαίνει στην κοινωνία και στον κόσμο, με την ίδια εφηβική λαχτάρα και έγνοια του πώς να βοηθήσει, να προσφέρει, να συνομιλήσει, να πληροφορήσει τους γύρω του! «Ο λαός είναι μόνος! Χρειάζεται βοήθεια!» Αεικίνητος οργώνει την Ελλάδα τραγουδώντας την αλήθεια αυτής της όμορφης πατρίδας μας, με την συγκλονιστική του φωνή να μεταφέρει κατ’ ευθείαν από το αρχαίο πνευματικό ελληνικό ποτάμι αισθήσεις, ιδέες και αισθήματα…

Πρώτο κομμάτι που ακούσαμε ήταν «Ο Τυχαίος» από τον δίσκο «Όρθιοι» του 1981! Μόνο τυχαίος πάντως δεν είσαι εσύ, Βασίλη! Στην συνέχεια ο «Γκεβάρα» από live στον Λυκαβηττό… «Είμαστε τυχεροί οι μουσικοί! Με την μουσική δεν χανόμαστε!»

«Έκανα τους μαραθώνιους για να έχω να πω κάτι στα παιδιά μου!» μας είπες. Μου έκανε εντύπωση το «Όλοι στην Ακρόπολη!» που έγραφε το πανό σου! Στο ιερό κέντρο αναφοράς μας! Εκπληκτικό! Εκεί να είναι ο Μυστικός Τόπος συνάντησης! «Αντέδρασα σαν πολίτης όχι σαν μουσικός!» Σε είδε τόσος κόσμος! Εκτός από τα ΜΜΕ! «Ζούμε στο σημείο μηδέν!» Που είναι εντούτοις και μια αρχή, πρόσθεσε ο Στέλιος! «Χρειάζεται επανεκκίνηση! Να βρω την χρυσή ανάσα!»

Ακούσαμε «Τα κάστρα» (1999). Τραγούδι-κραυγή, προσευχή δύναμης, ανάτασης! Σαν να στέκεται στην κορυφή του κόσμου ο Βασίλης! «Να αφήσουμε το θετικό της ζωής!» η αγωνία του…

Στην συνέχεια παρουσιάσαμε τον καινούργιο σου δίσκο με την Βάσω Αλαγιάννη «Τον εαυτό μου ρώτησα». Είπες για την αγαπημένη Βάσω πως είναι της οικογένειας των 2000 ετών! Ο Ισίδωρος την αποκάλεσε total artist: μουσικό, στιχουργό, φωτογράφο, πνευματική δασκάλα!

Σαμανική παρουσία, αχαρτογράφητη περιοχή ο Βασίλης! Ένας μαέστρος που σε σέρνει στην έκσταση! Σε βάζει στον αστερισμό του! Δεν έχουμε δει πιο δοτικό, εκστατικό, ερωτικό τραγουδιστή! «Αφήνομαι! Είμαι τίμιος όταν ανεβαίνω στην σκηνή! Δεν κρύβω τίποτα!» Ξεσηκώνεις τις ψυχές! Το τραγούδι σου είναι η ψυχή σου, Βασίλη! «Νιώθω ότι αναστυλώνω γκρεμισμένα κομμάτια μέσα μου -μέσα από την δύναμη του τραγουδιού! Μακάρι να ξαναχτίζονται και αλλού!» Αυτό είναι βέβαιο!

Ένας ακροατής μας σε αποκάλεσε «λαϊκό και ροκ»! «Λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που μπορεί να το ακούσει όλη η οικογένεια! Από γενιά σε γενιά! Εφηύρε το τραγούδι τον όρο έντεχνο για να προστατευτεί! Είμαι βαθειά λαϊκός τραγουδιστής! Βγήκα μέσα από τις αγωνίες του λαού και τις δικές μου! Τελετουργία για όλους το τραγούδι! Το τραγούδι να μην χάνει την καταγωγή του! Να μην σπάει την αλυσίδα! Περιέχει την ρίζα, την ταυτότητα μας! Να είσαι με την ταυτότητα του τόπου σου! Τότε είσαι στο οικουμενικό μουσικό τοπίο! Δεν ξεχνώ την μουσική μου οικογένεια: Χατζιδάκις, Σπάθας, Μαρκόπουλος, Θεοδωράκης, Τρανταλίδης…»

«Θα σου δώσω μια να σπάσεις» ο δεύτερος καινούργιος δίσκος που έβγαλες με τραγούδια του Καζαντζίδη! Τον αφήσαμε για άλλη εκπομπή! Όπως είπε ο Στέλιος Νικολαΐδης, εσύ δεν μιμήθηκες την φωνή του αλλά συνομίλησες μαζί του! Προσεχώς λοιπόν συνεχίζεται η εξερεύνηση του αστερισμού-Βασίλης Λέκκας!

Κλείσαμε την συνάντηση μας με όνειρα και σχέδια για δημιουργική συνεργασία προσφοράς αγάπης και βεβαίως πολύ μουσικής! Στο επανιδείν!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%