Μαρία Παπαϊωάννου

Λουλούδια ζωής, ευγνωμοσύνης, αγάπης στον αγαπημένο Γέροντα, τον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο!

today21 Σεπτεμβρίου, 2018

Background
share close

Π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος: μια άγια ψυχή επέστρεψε στις 10.9.2018, (Μηνοδώρας, Μητροδώρας, Νυμφοδώρας) στον Πατέρα του! Ευλογημένος! Ένα ελεύθερο, ασυμβίβαστο, σπάνιο πνεύμα! Μια ψυχή γεμάτη Θεό που φώτισε τον κόσμο μας!  Οικογένεια για μένα! Και για τόσους άλλους! Μόνο ευγνωμοσύνη για το Δώρο της συνάντησης μας!

 

Ο ποιμήν ο καλός… Χαίρε αγαπημένε Γέροντα! 

Ούτε λεπτό δεν σε ένιωσα «νεκρό»! Αντιθέτως πλήρη ζωής και φωτός Χριστού! Σ’ ευχαριστώ για τα ευτυχισμένα χρόνια κοντά σου! Για τις καθημερινές Λειτουργίες! Για την ιαματική σου φωνή, την απέραντη καλοσύνη αλλά και την πνευματική σου δύναμη! Ελεύθερος από ανθρώπινες εξουσίες και θεσμούς, είχες μόνον ένα αφεντικό, τον Χριστό! Του οποίου το θέλημα έκανες σε όλη την ζωή σου! Χριστοφόρος! Υπερασπιστής του ανθρώπου όρθωνες το ανάστημα σου σε κάθε περίσταση, αψηφώντας τους κάθε λογής ενάντιους! Γιατί έδειχνες με την ζωή σου και το έργο σου τον Χριστό! Τον μόνο «αναρχικό», τον μόνο «αριστερό», τον μόνο αληθινά ακτήμονα της ιστορίας! Μακάρι η Εκκλησία να είχε πολλούς τέτοιους ποιμένες! Θεραπευτήριο παντός πόνου ήταν η Παναγίτσα, η αγαπημένη εκκλησία! Ένα ευχαριστώ και στην αγαπημένη πρεσβυτέρα –που υπέροχα σε συντρόφευσε! Μια σπουδαία γυναίκα σπάνιας καλλιέργειας και πνευματικού πολιτισμού! Είστε στην καρδιά μας για πάντα!

 

Σ’ αγάπησα όσο δεν πάει άλλο!

Για την άγια τρέλα σου! Το απόλυτο Σου φρόνημα το τόσο ασύμβατο με τον κόσμο αυτό! Σ’ αυτό ταιριάξαμε -εγώ η αταίριαστη!

Όταν φεύγουν ψυχές που σηκώνουν τεράστια φορτία από τον άνθρωπο διερωτάσαι ποιοι θα τις αντικαταστήσουν! Αλλά οι ψυχές αυτές είναι πάντοτε μαζί μας! Και πάντοτε υπέρ. του ανθρώπου!

 

Μεγάλες και άβολες οι αλήθειες που σάρκωσε η ζωή του!

Μαρτυρία αγιότητας υπήρξε! Το μόνο βάλσαμο που θεραπεύει, που αλλάζει τον κόσμο! Άλλαξε τόσες συνειδήσεις! Το παράδειγμα του, η Χριστότητα του, εκθέτουν διαπαντός το ψεύδος! Εντός και εκτός Εκκλησίας!

Άραγε πόσες Θείες Λειτουργίες έκανε! Μυριάδες αγγέλους και αρχαγγέλους κατέβασε στην Γη! Τέτοιες ψυχές σπέρνουν φωτολούλουδα στους αιώνες των αιώνων! Από αυτές στέκει ο κόσμος -και ο Θεός δεν μας έχει ακόμη αποστραφεί! Μα ο κόσμος άλλαξε; Μόνο αυτή την απάντηση βρίσκω: “Άλλος εστί ο σπείρων και άλλος ο θερίζων!”

Εκείνος περπάτησε τον αναστάσιμο δρόμο της αγάπης αδιαπραγμάτευτα! Τον δρόμο που δίδαξε και πραγμάτωσε πρώτα ο ίδιος νικηφόρα! Στην Παναγίτσα του βρήκαν καταφύγιο, αγάπη και οδήγηση ουκ έστιν αριθμός πόσες ψυχές! Ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων που μύρισε Ουρανό…

 

Σ’ ευχαριστώ για την χαρά αγαπημένε Γέροντα!

Γιατί μας έδειξες την Γιορτή! Γιατί η Θεία Λειτουργία έγινε η Γιορτή της ζωής μας!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%