Μαρία Παπαϊωάννου

Μάριος Κώστογλου – Η ζωντανή ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού!

today18 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close
15.000 ηχογραφήσεις! Ένας θρύλος του ελληνικού τραγουδιού! Ένας σπουδαίος λαϊκός κιθαρίστας και τραγουδιστής! Ο Καζαντζίδης της κιθάρας, όπως τον αποκάλεσε ο Μάρκος Βαμβακάρης! Η πιο συγκλονιστική δεύτερη φωνή στα μεγάλα τραγούδια των μεγάλων λαϊκών μας τραγουδιστών! Ένας άρχοντας! Άνθρωπος ευγενικός, φιλοσοφημένος, με καλοσύνη, χιούμορ και ευαισθησία, αποπνέει το ήθος μιας άλλης εποχής!
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη από πατέρα Σμυρνιό! «Νανουρίστηκα με τα λαϊκά μουσικά ακούσματα! Έρωτας για την μουσική! Μου έλεγαν από παιδί, άσε την κιθάρα και έλα να φας!» Μετά από δέκα χρόνια μουσικής στην Θεσσαλονίκη κατέβηκε στην Αθήνα όταν διαλύθηκε το μουσικό σχήμα με το οποίο έπαιζε. Και γνώρισε την Πόλυ Πάνου (1964)! Της έκανε σεκόντο. «Με γλύκανες!» του είπε. Ήταν η αρχή για τις μεγάλες συνεργασίες! Μάρκος Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Καζαντζίδης, Άκης Πάνου, Καλδάρας, Μπιθικώτσης, Δούκισσα, Μαρινέλα κ.α.
Μόνο αγάπη και καλά λόγια έχει για όλους! «Είχαν όλοι τους την ευγένεια της λαϊκότητας!» Για τον Βαμβακάρη μας είπε: «Ήταν χαρισματικός, είχε πολλά ακούσματα, έκανε ένα αλλιώτικο κούρδισμα στο μπουζούκι! Ήταν απλός, λαϊκός άνθρωπος όπως όλοι!» «Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ήταν παιδί στην καρδιά! Σπουδαίος συνθέτης!» Με τον Άκη Πάνου είχε φιλία ζωής! Μας εξέφρασε την μεγάλη αγάπη και εκτίμηση στο πρόσωπό του! «Ό,τι έλεγε το εννοούσε! Γέλαγαν τα μάτια του όταν άκουγε καλό ήχο!» Ο Τσιτσάνης τον έλεγε «Ευρωπαϊστή» επειδή εμπλούτιζε τις συγχορδίες με περίεργες νότες! Με τον Στέλιο Καζαντζίδη τον έφερε σε επαφή ο Δημήτρης Τζάρας (στενός συνεργάτης του Καζαντζίδη και δεξιοτέχνης του κλαρίνου). Ήρθε ένα βράδυ και του είπε πως έξω στο αυτοκίνητο ήταν ο Καζαντζίδης με την Κίτσα (Μαρινέλα!) Του έκαναν πρόταση να πάνε μαζί στην Γερμανία! «Ο Καζαντζίδης μου ξερίζωνε την καρδιά όταν τραγουδούσε!» Έπαιξε μαζί του στο θρυλικό του comeback! Με τον Νικολόπουλο είναι κουμπάροι, τον πάντρεψε… Συνεργάστηκε με τον Λοΐζο και τον Θεοδωράκη! Μια σπουδαία καριέρα για την οποία δούλεψε σκληρά! Επί σειρά ετών κοιμόταν μόνο 3-4 ώρες! Ο Ισίδωρος Πάτερος τον προσκάλεσε και έπαιξαν μαζί στο αφιέρωμα που έκανε ο Σπύρος Κουρκουνάκης στον Άκη Πάνου στον Κάβουρα στα Εξάρχεια (2014) «Πραγματικά κατέβασε τον Πάνου από τον ουρανό στην γη!» Η πρόσκληση αυτή τον συγκίνησε πολύ και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Ισίδωρο! Κατά την διάρκεια της εκπομπής είδαμε σε video την σκηνή από τον Εξορκιστή όπου η Ρίτα Σακελαρίου τραγουδάει το μεγάλο της σουξέ «Ιστορία μου αμαρτία μου» και εκείνος παίζει κιθάρα και της κάνει σεκόντο! Τραγούδησε μαζί με την γυναίκα του την καταπληκτική Φαίδρα Πάλλα, και μας καταγοήτευσαν! Ταιριαστό ζευγάρι στο τραγούδι και στην ζωή! Γνωρίσαμε τα παιδιά τους Στεριανή Παπαλάμπρου (τραγούδι) και Κώστα Συντρίδη (πιάνο -«τζαζ αλλά και λαϊκό και οτιδήποτε έχει ψυχή!») ταλαντούχους μουσικούς τους οποίους παρουσίασε στον σταθμό η Χαρούλα Νικολαΐδου! Φάγαμε όλοι μαζί σαν παλιοί φίλοι. Ο κ. Κώστογλου κάλεσε τον Ισίδωρο να παίξουν μαζί! Μας προσκάλεσε στο σπίτι τους στην Λούτσα όπου διοργανώνουν με καλούς φίλους μουσικές βραδιές! Και έφυγε εντυπωσιασμένος όπως είπε από το περιβάλλον του ngradio και την αγάπη που κυκλοφορεί στο σπίτι που στεγάζει το στούντιο μας! ουδούσε!» Έπαιξε μαζί του στο θρυλικό του comeback! Με τον Νικολόπουλο είναι κουμπάροι, τον πάντρεψε… Συνεργάστηκε με τον Λοΐζο και τον Θεοδωράκη! Μια σπουδαία καριέρα για την οποία δούλεψε σκληρά! Επί σειρά ετών κοιμόταν μόνο 3-4 ώρες!
Ο Ισίδωρος Πάτερος τον προσκάλεσε και έπαιξαν μαζί στο αφιέρωμα που έκανε ο Σπύρος Κουρκουνάκης στον Άκη Πάνου στον Κάβουρα στα Εξάρχεια (2014) «Πραγματικά κατέβασε τον Πάνου από τον ουρανό στην γη!» Η πρόσκληση αυτή τον συγκίνησε πολύ και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Ισίδωρο! Κατά την διάρκεια της εκπομπής είδαμε σε video την σκηνή από τον Εξορκιστή όπου η Ρίτα Σακελαρίου τραγουδάει το μεγάλο της σουξέ «Ιστορία μου αμαρτία μου» και εκείνος παίζει κιθάρα και της κάνει σεκόντο! Τραγούδησε μαζί με την γυναίκα του την καταπληκτική Φαίδρα Πάλλα, και μας καταγοήτευσαν! Ταιριαστό ζευγάρι στο τραγούδι και στην ζωή!
Γνωρίσαμε τα παιδιά τους Στεριανή Παπαλάμπρου (τραγούδι) και Κώστα Συντρίδη (πιάνο -«τζαζ αλλά και λαϊκό και οτιδήποτε έχει ψυχή!») ταλαντούχους μουσικούς τους οποίους παρουσίασε στον σταθμό η Χαρούλα Νικολαΐδου! Φάγαμε όλοι μαζί σαν παλιοί φίλοι.
Ο κ. Κώστογλου κάλεσε τον Ισίδωρο να παίξουν μαζί! Μας προσκάλεσε στο σπίτι τους στην Λούτσα όπου διοργανώνουν με καλούς φίλους μουσικές βραδιές! Και έφυγε εντυπωσιασμένος όπως είπε από το περιβάλλον του ngradio και την αγάπη που κυκλοφορεί στο σπίτι που στεγάζει το στούντιο μας!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%