Μαρία Παπαϊωάννου

O Χρήστος Νικολόπουλος στον NGradio, στην εκπομπή «Ήχος το τελικό σύνορο» με τον Στέλιο Νικολαΐδη και τον Ισίδωρο Πάτερο

today1 Οκτωβρίου, 2019

Background
share close

Εντυπωσιάστηκα με την πρώτη του κουβέντα: «Από όταν γεννήθηκα και ένιωσα άνθρωπος, ένιωσα να αγαπώ την μουσική!» Αυτοδίδακτος, παιδί θαύμα για την τοπική κοινωνία, έπαιζε από πολύ μικρός στα πανηγύρια! Και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του αφιερώθηκε στο λαϊκό τραγούδι σε μια εποχή που ήταν «υποτιμημένο προϊόν» όπως ο ίδιος μας είπε.

΄Ενας θρύλος της λαϊκής μουσικής με 2.000 τραγούδια στο ενεργητικό του! Πρόλαβε τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Τσιτσάνη, τον Χιώτη, τον Μητσάκη, τον Γαβαλά, τον Παγιουμτζή, τον Καζαντζίδη κ.ά. αποτελώντας ο ίδιος μια γέφυρα για τους νεωτέρους. 

Είπε για την εποχή του ’50 και του ’60: «Υπήρχε συμπόνια στην Ελλάδα τα χρόνια εκείνα…» Μακάρι να την ξαναβρούμε Χρήστο…

 Συνεργάστηκε με φωνές όπως της Πόλυς Πάνου, της Καίτης Γκρέυ, της Γιώτας Λύδια, της Λίτσας Διαμάντη, της Μαρινέλλας, της Πίτσας Παπαδοπούλου κ.ά.

«Έρχεται σαν ένα θείο πράγμα η έμπνευση!» μας είπε.

Ένας μεγάλος λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού που έφερε νέο ήθος στον λαϊκό μουσικό μας πολιτισμό!

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του; «Παρόλο που ήμουν ντροπαλός, πίστευα στον εαυτό μου!»

Μετά την εκπομπή καθίσαμε στο τραπέζι και φάγαμε όλοι μαζί τα υπέροχα φαγητά των μαμάδων συζητώντας και ακούγοντας όλα τα πολύτιμα που είχε να μας πει. Άνθρωπος απλός και ντόμπρος, μπήκε στην καρδιά μας και στην μεγάλη οικογένεια του Ngradio!

Ο Χρήστος Νικολόπουλος  εμπιστεύτηκε στον Ισίδωρο Πάτερο ένα πολύ όμορφο τραγούδι του, με τίτλο “Καληνύχτα”, μια ερωτική μπαλάντα σε στίχους του Θοδωρή Γραμμένου την οποία  ακούσαμε να ερμηνεύει ζωντανά με την ιδιαίτερη αισθαντική του φωνή ο Ισίδωρος μαζί με την κιθάρα του, και μας ταξίδεψαν … Ξεκινά έτσι μια ελπιδοφόρα συνεργασία που όλοι περιμένουμε τους καρπούς της! Ο Χρήστος Νικολόπουλος εξάλλου αφουγκράζεται και στηρίζει τους νέους που είναι το μέλλον!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%