Μαρία Παπαϊωάννου

Ο ΝGradio τιμά για μια ακόμη φορά τον στρατηγό και υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή!

today13 Ιουνίου, 2020

Background
share close

Ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με την εγγονή του ηρωικού μακεδονομάχου Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδου, η οποία δώρισε την οικία Μελά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μια λαμπερή προσωπικότητα, του οποίου η αγάπη για την πατρίδα αλλά και η παιδεία του και η στρατιωτική του ικανότητα και αρετή, συνόδευσαν την διαδρομή του ως τα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα και στην συνέχεια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου υπηρετεί ως υφυπουργός αυτή την κρίσιμη περίοδο!

Είναι γνωστή η ευαισθησία του στα θέματα πολιτισμού, οι παρεμβάσεις του σε αναστυλώσεις και συντηρήσεις πολιτιστικών μνημείων, σχολείων κ.λπ. από την εποχή που όργωνε καθημερινά την Ελλάδα κατά την διάρκεια της θητείας του ως αρχηγός ΓΕΣ. Έγραψε τότε ιστορία το ύφος και το ήθος του! Στην διάρκεια της θητείας εκείνης αναβάθμισε εντυπωσιακά την εικόνα του στρατού στην κοινωνία με την συνεχή παρουσία του και την προσφορά λύσεων στα πάσης φύσεως προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και των ακριτικών μας  περιοχών!

Αυτή την φορά μας ξαφνιάζει με μία ακόμα πρωτοβουλία του να αναλάβει προσωπικά την αποκατάσταση της Οικίας Παύλου Μελά και την απόδοση της ως πολιτιστικού μνημείου στην  κοινωνία.

Όπως ο ίδιος είπε: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε το καθήκον. Έχουμε υποσχεθεί ότι θα παραδώσουμε το σπίτι του Παύλου Μελά στις επόμενες γενεές, έτοιμο να μεταφέρει και να διδάξει αυταπάρνηση και προσφορά!»

Για τον σκοπό αυτό ανέλαβε προσωπικά την επικοινωνία με την εγγονή του Μελά, Ναταλία Ιωαννίδου η οποία και δώρισε την οικία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για την εξοχική κατοικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά της οποίας η αποκατάσταση πραγματοποιείται με την γενναία χορηγία του Δραμινού, Άρη Θεοδωρίδη.

Η οικία Μελά είναι μέρος της οικογενειακής ιστορίας του ηρωικού Μακεδονομάχου που θυσιάστηκε για την πατρίδα του στα 34 του χρόνια, και τον οποίο ο κ. Στεφανής θαυμάζει εκ νεότητος, όπως βεβαιώνουν συμμαθητές του από την Σχολή Ευελπίδων! Η φωτογραφία του Παύλου Μελά εξάλλου κοσμούσε κάθε γραφείο του από τότε που ήταν Αρχηγός ΓΕΣ, και μάλιστα επέλεγε να φαίνεται στο φόντο των φωτογραφιών αυτών!

Η αποκατάσταση, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού γίνεται με απόλυτη ακρίβεια χάρη στα σχέδια που υπήρχαν, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, και την ζωντανή μαρτυρία της εγγονής του Παύλου Μελά, Ναταλίας Ιωαννίδη. 

Η  παράδοση της στην Σχολή Ευελπίδων θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται 116 χρόνια από τον θάνατο του στην Σιάτιστα.

Κλείνοντας, σταχυολογούμε χαρακτηριστικές πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την άμυνα μας και τα εθνικά θέματα τα οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι καθώς δεν σταμάτησε να επιτηρεί και να ελέγχει στρατηγικά κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους.

«1 Μαρτίου 2020: αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο!»

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας!»

«Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση!»

 «Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους! Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο!»

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες!»

 «Δεν τού βγαίνει το σχέδιο του, τού Ερντογάν!»

«Σε καμία περίπτωση, ποτέ δεν πάτησε κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος!»

 «Οι ένοπλες δυνάμεις παρέχουν το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά!»

«Δεν μας φοβίζει τίποτα! Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος!»

«Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα!»

Σχετικά με τις γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είπε: «Γίνονται ενέργειες καθημερινά για την φύλαξη των συνόρων!»

Σημαντική είναι και η πρόσληψη προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις (2000), στην αστυνομία (400 για Έβρο και 800 για νησιά) και στο λιμενικό (πάνω από 200).

Με τον Αλκιβιάδη Στεφανή around σίγουρα η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται πιο ήσυχη! Tον ευχαριστούμε από καρδιάς!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%