Νικόλας Νούλας

Song to Song

today16 Ιουλίου, 2017

Background
share close

Ο Tέρενς Μάλλικ ( Badlands, Tree of Life, Thin Red Line) παρουσιάζει μία ακόμα ταινία σε σενάριο του ιδίου , ως συνήθως, με πρωταγωνιστές τους: Ράιαν Γκόσλινγκ (Ryan Gosling), Μίχαελ Φάσμπεντερ (Michael Fassbender), Rooney Mara και Νάταλυ Πόρτμαν (Nataly Portman). Είναι δύσκολο κάποιος να αναφέρει με λίγα λόγια την υπόθεση μίας ταινίας του Mάλλικ, αλλά συνοπτικά αυτή αφορά την μουσική συνεργασία των Γκόσλινγκ και Φάσμπεντερ αλλά και δύο ερωτικά τρίγωνα που προκύπτουν στη συνέχεια. Όλα λαμβάνουν χώρα έχοντας ως παρασκήνιο τη μουσική σκηνή του Τέξας.

Το σενάριο ακολουθεί τη συνήθη αντισυμβατική αφήγηση που επιλέγει Τέρενς Μάλλικ, ενώ γίνονται voice-overs από τους πρωταγωνιστές . Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο σταθερός συνεργάτης του Mάλλικ , Emmanuel Lubiezki( ΄Οσκαρ φωτογραφίας για τα Gravity , Birdman , Revenant) και για άλλη μια φορά κάνει εξαιρετική δουλειά. Η υποκριτική και των τεσσάρων είναι άριστη. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως η σκηνοθεσία είναι φοβερή, άλλωστε ο σκηνοθέτης έχει αποδείξει ξανά και ξανά τις ικανότητές του. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

Παρόλα αυτά, οι μεταφορές στον χρόνο προκαλούν προβλήματα συνέχειας κάτι που δεν συνέβη στο ” Δέντρο της Ζωής ”. Επίσης η δουλειά  που έχει γίνει στο edit δεν είναι καλή, ενισχύοντας έτσι τις ασυνέχειες και κάνοντας την ιστορία πιο δύσκολα κατανοητή. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί πως ο Mάλλικ κατά σημεία έχει προσθέσει μικρά στοιχεία που καταδεικνύουν την αλλαγή στο χρόνο.

Παρά τα προβλήματα στην συνέχεια και τη ροή , η ταινία είναι αρκετά καλή. Απευθύνεται σε μικρό και απαιτητικό κοινό. Δεν είναι μία ταινία που απλά παρακολουθεί κανείς για να περάσει την ώρα του. Ο Mάλλικ σέβεται το κοινό και δεν ” δίνει στο πιάτο ” τα γεγονότα, αλλά αφήνει αυτό να τα εντοπίσει. Το σενάριο , όπως είπαμε, είναι πρωτότυπο πράγμα σπάνιο στην εποχή των prequel, sequel , spin offf , reboot και remake και αξίζει σεβασμό.

Βαθμός: 8,5/10

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε VOD( video on demand ) στο Amazon.

Συντάκτης: Nikolas Noulas

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%