Νικόλας Νούλας

Spiderman – Homecoming

today9 Ιουλίου, 2017

Background
share close

Μετά την επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία Captain America : Civil War, ο Spiderman παίρνει τη δική του ταινία. Σκηνοθέτης αυτής είναι ο Jon Watts και σεναριογράφοι ο ίδιος και οι: Jonathan Goldstein, JF Daley, Christopher Ford, Chris McKenna και Eric Sommers. Στο ρόλο του Spiderman είναι ο Tom Holland ενώ ο κακός της ταινίας είναι ο Vulture που τον υποδύεται ο Michael Keaton( Batman, Birdman, Spotlight). Τη διανομή της ταινίας συμπληρώνουν o Robert Downey Jr ως Iron Man/ Tony Stark, η Marisa Tomei( May Parker), Jon Favreu( Happy Hogan) και ο Jacob Batalon ως Ned.

Η ταινία ξεκινάει μετά τα γεγονότα του Captain America: Civil War και ο Peter Parker είναι μαθητής Λυκείου ενώ παράλληλα είναι και ο ”ήρωας” της γειτονιάς. Αυτό βέβαια τον στεναχωρεί διότι θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Όταν λοιπόν συναντά κάποιους, ληστές παρατηρεί ότι τα όπλα τους είναι ιδιαίτερα και εξωγήινα. Θέλοντας να εντυπωσιάσει τον Tony Stark, ερευνά το θέμα και οδηγείται στο ότι εγκέφαλος της επιχείρησης είναι ο Vulture( Michael Keaton). Από εκεί και πέρα ξεκινάει η προσπάθειά του να σαμποτάρει τις κινήσεις του και το εμπόριο όπλων που έχει οργανώσει.

Ο Tom Holland ως Peter Parker/ Spiderman είναι εξαιρετικός. Έχει το χιούμορ, την παιδικότητα και την αφέλεια και απειρία στο χώρο των ηρώων. Ο Vulture από την άλλη είναι, κατ εμέ, ο πιο ενδιαφέρων κακός που είχε μέχρι τώρα το MCU( marvel cinematic universe). Τα κίνητρά του είναι κατανοητά, αλλά επίσης είναι κακός με κώδικα ηθικής, σε κάποια ζητήματα, γεγονός που ενισχύει το χαρακτήρα και του δίνουν βάθος. Ο Tony Stark είναι εκεί έχοντας περισσότερο έναν πατρικό ρόλο στον Peter Parker παρά συμμετοχή στην δράση. Ως προς αυτήν, ο Jon Watts την έχει διαχειριστεί τέλεια, χωρίς shaky cam, με μεγάλα καθαρά πλάνα. Ο διάλογος είναι καλός με αρκετές δόσεις χιούμορ και μοιάζει στο πώς θα μιλούσε ένα παιδί λυκείου, σαν τον Peter Parker. Μία μεγάλη βελτίωση είναι η φωτογραφία της ταινίας. Τα χρώματα είναι έντονα σε αντίθεση με αυτά του Captain America: Civil War και συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα του Peter Parker/Spiderman.

Ως προς τα αρνητικά της ταινίας ένα είναι η στολή του ήρωα. Αυτή είναι κατασκευασμένη από τον Tony Stark και ως εκ τούτου είναι εξοπλισμένη με υπερβολικά πολλές δυνατότητες κάνοντας συχνά το έργο του Spiderman πανεύκολο. Το άλλο αρνητικό είναι η τοποθέτηση ορισμένων γεγονότων στο χρόνο που προκαλούν ασυνέχειες στο timeline του marvel cinematic universe.

Βαθμός: 8/10

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%